Maureen Schlejen nieuwe directievoorzitter Achmea Investment Management

Maureen Schlejen is per donderdag 15 september benoemd tot directievoorzitter van Achmea Investment Management. Zij volgt Jacob de Wit op, die zijn taken in het vierde kwartaal aan Maureen zal overdragen.

Maureen Schlejen heeft ruime ervaring in fiduciair beheer, investment management en vermogensbeheer en beschikt over diepe kennis van de sector. Zij was tot voor kort Chief Commercial Officer (CCO) en partner bij Actiam. Daarvoor vervulde zij diverse managementfuncties bij NN Investment Partners en Robeco.

Daphne de Kluis, lid Raad van Bestuur Achmea: "Jacob startte in februari 2016 bij Achmea IM, dat toen net was opgericht. Sindsdien heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de succesvolle groei van dit bedrijfsonderdeel. Daar zijn wij hem daar zeer dankbaar voor. Wij zijn verheugd met de komst van Maureen. In haar vorige functies heeft zij belangrijke transities en veranderingsprocessen succesvol doorgevoerd, mede dankzij haar verbindende kwaliteiten en haar klantgerichte en innovatieve aanpak. Wij heten Maureen van harte welkom bij Achmea en wensen haar veel succes en plezier in haar nieuwe functie."

Jacob de Wit licht zijn besluit om terug te treden toe: "Ik kijk terug op een mooie periode van bijna acht jaar, waarin ik mij volledig heb ingezet voor Achmea IM en onze klanten. Met de naderende implementatie van het nieuwe operating model en de Wet toekomst pensioenen is dit voor mij een natuurlijk moment om het stokje door te geven aan Maureen. Ik ga deze functie enorm missen, maar aan de andere kant streef ik voor de komende periode heel bewust naar een andere balans tussen werk en privé."
Geplaatst op 15-09-2023

< VorigeVolgende >


Share on: