Meijers neemt Fidelia over met behoud van vestiging Noord-Brabant

Per 1 november 2023 neemt makelaar in verzekeringen Meijers het bedrijf Fidelia Risk Solutions uit Vught over. De portefeuille bestaat voornamelijk uit Enterprises & Entrepreneurs (E&E). Daarmee past de transactie binnen de strategische ambitie van Meijers om door gerichte overnames van zakelijke portefeuilles te groeien. De overname vormt een springplank voor meer activiteiten in Noord-Brabant.

Van links naar rechts: Remon Balster (Manager Finance & Strategy, Meijers), Daniel de Swaan (CEO, Meijers) Guido Verheijden (Directeur Global & Specialty Risks – Partner), Angelique Manders (Directeur Fidelia)

Fidelia Risk Solutions is het bedrijf van Angelique Manders, opgericht in 2007. Na bijna 16 jaar wil ze graag aansluiting vinden bij een grotere makelaar om de behoefte van klanten in de steeds veranderende omgeving goed te blijven invullen. Focus op de zakelijke markt én culturele overwegingen waren leidend in de besluitvorming.

Daniel de Swaan, CEO bij Meijers, verwelkomt Fidelia: “Onze persoonlijke relatie met Angelique gaat al enige jaren terug en we zijn erg blij haar en haar team te verwelkomen. Met onze focus op de zakelijke markt, omvang, slagkracht in IT, compliance en vooral inkoop, gaan we een brede dienstverlening ontsluiten voor de relaties van Fidelia. We kijken ernaar uit ze zo snel mogelijk aan te sluiten op ons portaal en ze op hun wenken te bedienen.”

Ook Fidelia is gelukkig met de transactie. Angelique Manders, directeur van Fidelia: “Met deze stap krijgen onze klanten toegang tot een professionele infrastructuur, een internationaal netwerk, eigen volmachten en beurstekening en experts op diverse terreinen. Vanuit het verleden weet ik dat we eenzelfde kijk op de wereld hebben als het gaat om klantbelang en samenwerking met verzekeraars.”

Over Meijers
Meijers is een familiebedrijf dat in een halve eeuw is uitgegroeid tot een van Nederlands grootste onafhankelijke assurantiemakelaars. Meijers is specialist in risicomanagement en zet zich met circa 400 medewerkers in voor de continuïteit van mensen en bedrijven. De belangrijkste expertise gebieden van het in Amstelveen gevestigde bedrijf zijn schadeverzekeringen, employee benefits en risicoadvies op maat.

Over Fidelia
Fidelia is een landelijk opererend financieel adviesbureau gericht op de zakelijke markt. Vanuit de ervaring als risk- en insurancemanager had het kantoor van oudsher een focus op risicomanagement en verzekeringen voor de (groot) zakelijke markt voor producten als schade, inkomen en zorg.
Geplaatst op 26-09-2023

Volgende >


Share on: