Twee nieuwe bestuursleden Stichting LEF

Stichting LEF (Leven En Financiƫn) opent het schooljaar 2023/2024 met twee nieuwe bestuursleden. Paula Mooij (CEO ABN AMRO Verzekeringen) en Michiel van Megen (Business Change & Implementatiemanager Rabobank) treden per 1 september toe tot het bestuur.

Paula over haar motivatie om toe te treden tot het bestuur van LEF: “Jongeren zijn zich niet altijd bewust van hun financiële situatie en mogelijke financiële risico’s. Met Stichting LEF maken wij hen financieel zelfredzaam. Hier zet ik mij graag voor in: gelijke kansen onder jongeren en een betere  voorbereiding op hun financiële toekomst.”

Ook Michiel draagt via Stichting LEF graag een steentje bij in het verhogen van de financiële kennis van mbo-studenten. “Via deze weg leveren we een bijdrage aan de zelfredzaamheid van jongeren. Dit helpt bij het voorkomen van financiële problemen en de bijbehorende ellende. Ik zet mij graag in voor dit mooie doel.”

Voorzitter Nathan Brouwer is blij met deze versterking in het bestuur. “We hebben pittige ambities als stichting. Zo ambiëren wij een jaarlijks groei van minimaal 25% in het bereik van mbo-studenten. Paula en Michiel brengen kennis én netwerk in die ons daarbij kunnen helpen. Ik ben dan ook heel blij met deze uitbreiding van ons bestuur!”

Over Stichting LEF
We hebben een mbo-lesprogramma waarmee we jongeren in de leeftijd van 15 – 22 jaar leren verantwoordelijk om te gaan met geld. Want goed met geld omgaan is voor volwassenen al lastig, maar voor jongeren nog lastiger. Zij worden online en offline constant in verleiding gebracht om hun geld uit te geven; kopen op afbetaling, online gokken, speculeren met crypto’s. Veel jongeren krijgen vanuit huis en op school te weinig vaardigheden mee om financieel zelfredzaam te kunnen zijn. Met zo’n 350 vrijwilligers geven we gastlessen op mbo’s door heel Nederland.

Voltallig bestuur Stichting LEF:
  • Nathan Brouwer (voorzitter) - Figlo
  • Michiel van Megen (penningmeester) - Rabobank
  • Paula Mooij – ABN AMRO Verzekeringen
  • Manon Borsboom – Inpact
  • Boris Boon – Cournot 
  • Jan Wiercx – Achmea 
Alle bestuursleden werken als vrijwilliger, onbezoldigd.
Geplaatst op 01-09-2023

< VorigeVolgende >


Share on: