Dé Letselschadehulpdienst vierde eerste lustrum met een kennisevent

Op 10 oktober 2023 vond een kennisevent plaats dat georganiseerd was door Dé Letselschadehulpdienst. Dit event was nog ter gelegenheid van het 5-jarige bestaan. Het lustrum stond eigenlijk al gepland in 2021, maar kon op dat moment vanwege de strenge lockdowns niet plaatsvinden.

Dé Letselschadehulpdienst (Dé LSHD) is het bedrijf in Nederland dat zich richt op de hulp in natura aan betrokkenen na een ongeval. Of het nu gaat om huishoudelijke hulp, honden uitlaatservice, kinderopvang, het leveren van hulpmiddelen, het regelen van een “maatje”,  of begeleiding bij een keukentafelgesprek; de Huco’s (hulpcoördinators) van Dé Letselschadehulpdienst lukt het in verreweg de meeste situaties om de betrokkene of zijn/haar naasten te helpen. Niets is hen te gek en de meest creatieve oplossingen worden gezocht en gevonden.
 
Het kennisevent, waaraan door het NIVRE, 2 PE-punten waren toegekend, vond plaats in Hotel Papendal. Een dynamische locatie. Dé LSHD had een interessant en interactief programma samengesteld en was erin geslaagd om toonaangevende sprekers aan het event te verbinden. De opening werd verzorgd door Hannah van Bommel, Teamleider en HUCO bij Dé Letselschadehulpdienst. Zij heette de aanwezigen welkom en sprak haar trots uit over datgene waar Dé LSHD voor staat en waar zij zich dag in en dag uit voor inzetten.
 
Drs. Remco Heeremans, directeur van De Letselschaderaad, trad op als dagvoorzitter/moderator. Bovendien ging hij in op De Letselschaderaad. Waar staat deze organisatie voor en welke positie neemt deze in binnen de Personenschadebranche. Bovendien prees hij de activiteiten van Dé LSHD. Hij benoemde de dienstverlening van dit bedrijf als een onmisbare schakel binnen het Personenschadetraject. 

Spreker Judith Dingemanse, secretaris van de NLE (Branchevereniging Nederlandse Letselschade Experts) nam het publiek mee in de curve van Kübler Ross en de diverse fases van verwerking na een trauma. Het is essentieel dat de stakeholders binnen de Personenschadebranche  zich bewust zijn van deze stadia omdat deze van belang zijn bij het inzetten van interventies.
 
Vervolgens werd Chris Vos op het podium gevraagd. Linda Kreeft, eveneens HUCO bij Dé LSHD interviewde Chris op een ontspannen wijze, hetgeen een heel interessante bijdrage leverde voor het publiek.

Chris, inmiddels paralympisch snowboarder heeft op 5-jarige leeftijd een ongeval meegemaakt. Een organisatie als Dé LSHD bestond nog niet. Hoewel Chris het zichzelf niet meer kon herinneren, had hij wel bij zijn vader en moeder nagevraagd hoe het Personenschadetraject destijds was verlopen. Beide ouders gaven aan dat zij alles zelf moesten regelen en een organisatie als Dé LSHD hier een enorme verlichting van het gezin had kunnen zijn. Indrukwekkend was ook de mededeling van Chris over de impact die zijn ongeval op bijvoorbeeld zijn broer had gehad: “Alle aandacht ging naar mij en dat is voor mijn broer enorm moeilijk geweest. Hoewel hij dit niet zegt, denk ik dat mijn broer hier toch onder moet hebben geleden”. 

Chris introduceerde al eerder de term 'verwendicapt'. Dat is het laatste wat hij zelf wil zijn: “Mijn ouders lieten mij een beetje aanmodderen. In het ziekenhuis hebben ze dan de neiging je op te rapen, maar mijn ouders hadden zoiets van: laat hem maar, want hij staat wel weer op. Er is mij iets ergs overkomen, maar dat betekent niet dat ik niets meer kan. Mensen zijn geneigd om je van alles uit handen te nemen. Als ik het echt niet kan, vraag ik het, maar mijn uitgangspunt is alles zo veel mogelijk zelf te doen”.

Voor de deelnemers aan het event bestond de mogelijkheid om een stand te bezoeken van de firma Vegro: Vegro.nl | Zorghulpmiddelen thuiszorgwinkel. Men kon hier allerhande hulpmiddelen bekijken, zoals rolstoelen, trippelstoelen etc. 

Na het inhoudelijke programma kregen de 65 deelnemers een rondleiding over het terrein van Papendal en konden zij de sportfaciliteiten aanschouwen. Als laatste namen de deelnemers deel aan een dinerbuffet. 

Dé LSHD kijkt terug op een geslaagd event. Voor nadere informatie over Dé LSHD: www.lshd.nl. U kunt ook een mail sturen naar help@deletselschadehulpdienst.nl.
Geplaatst op 20-10-2023

Volgende >


Share on: