HDI Global opent nieuw filiaal in Portugal

HDI Global SE zet haar internationale expansie voort en heeft nu goedkeuring gekregen om nog een filiaal te openen in Lissabon. Als een van 's werelds grootste industriële verzekeraars is HDI Global al meer dan twee decennia actief op de Portugese markt onder de vrijheid van dienstverlening. Het nieuwe kantoor in de hoofdstad is een natuurlijke evolutie van deze activiteiten en vormt een aanvulling op het bestaande klanten- en makelaarsplatform waardoor HDI Global dichter bij zijn Portugese klanten komt te staan.

Foto: Nuno Antunes wordt de nieuwe Managing Director van de HDI vestiging in Lissabon

HDI Global is van plan om begin 2024 van start te gaan en is momenteel bezig met het samenstellen van een lokaal team, dat zich zal richten op het leveren van innovatieve verzekeringsproducten en -diensten op maat voor de lokale markt. Er wordt al gezocht naar nieuw personeel met uitgebreide marktervaring.
 
HDI Global's uitgebreide dienstenportfolio in Portugal omvat state-of-the-art verzekeringsoplossingen voor schade aan eigendommen, maar ook voor bedrijfsschade, aansprakelijkheid, energie, bouw, transport, cyber en specialty lines. Daarnaast biedt de vestiging klanten toegang tot HDI Global's internationale programmanetwerk, captive fronting en mogelijkheden voor alternatieve risico-overdracht. Met meer dan 120 jaar ervaring in het verzekeren van middelgrote en grote industriële en dienstverlenende bedrijven, is HDI Global ervan overtuigd dat deze nieuwe vestiging snel een lokale referentie in dit segment zal worden.
 
Nuno Antunes, huidige Head of Sales Strategy Iberia en Country Manager Portugal, zal de nieuwe vestiging leiden als de toekomstige Managing Director. Nuno is een gerespecteerd leider in de verzekeringsbranche met een carrière van meer dan twintig jaar in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en Portugal.
 
Voor de toekomstige positionering van HDI Global op de Portugese markt heeft Antunes al duidelijke ideeën: "Onze focus ligt op het bieden van innovatieve oplossingen, kapitaalkracht, stabiliteit, technische knowhow en betrouwbare service aan onze klanten en zakenpartners - ongeacht of ze internationaal of uitsluitend in Portugal actief zijn. Dankzij ons wereldwijde netwerk kunnen Portugese klanten en makelaars wereldwijd in overeenstemming met de wet werken. We kunnen hen van dichtbij begeleiden als een betrouwbare partner, waar ze ook zakendoen. Er staan ons spannende tijden te wachten voor HDI Global. Verzekeringsprofessionals die deel willen uitmaken van een dynamisch team moeten contact met ons opnemen."
 
David Hullin, bestuurslid van HDI Global en verantwoordelijk voor internationale zaken, zei over de opening: "We zijn al meer dan 20 jaar succesvol actief in Portugal. Het openen van een vestiging in Lissabon is het logische gevolg van onze succesvolle bedrijfsontwikkeling, onze marktanalyse en onze ambitie om de partner in transformatie te zijn voor onze klanten. Enerzijds willen we onze sterke betrokkenheid bij Portugal en het hele Iberische schiereiland onderstrepen. Anderzijds zijn we veel toegankelijker voor onze klanten met persoonlijke contacten in de regio. Ik wens Nuno en het hele team van het kantoor in Lissabon veel succes."
 
Juan Aznar Gáldiz, Managing Director van het Spaanse kantoor, voegt hieraan toe: "Portugal en Latijns-Amerika vormen al lange tijd een natuurlijk economisch gebied en hebben gemeenschappelijke kenmerken op het gebied van taal, cultuur en hun historische banden. Daarom is het voor ons een natuurlijke stap om verder te groeien en hier dichter bij onze klanten te komen. We zetten ons in om uitstekende en efficiënte verzekeringsoplossingen te bieden aan zowel onze klanten als onze makelaarspartners in Spanje en Portugal."
 
Geplaatst op 25-10-2023

< VorigeVolgende >


Share on: