Jonathan Wismer nieuwe CFO van wefox

wefox, de in 2015 opgerichte insurtech, benoemt Jonathan Wismer als de nieuwe Group Chief Financial Officer (CFO). Met ingang van 1 oktober is Wismer toegetreden tot het directieteam van het bedrijf. Met het aantrekken van Wismer versterkt wefox zijn verdere plannen voor winstgevende groei en wereldwijde expansie.

Medeoprichter en huidige CFO, Fabian Wesemann, wordt de nieuwe Chief Investment Officer (CIO) waar hij de leiding heeft over de fusies en overnames van het bedrijf terwijl wefox zich voorbereidt op de uitbreiding van zijn internationale aanwezigheid. 
 
Christopher Kampshoff, die sinds 2019 met succes leiding heeft gegeven aan de M&A-afdeling, krijgt een nieuwe operationele rol binnen het bedrijf.
 
De benoeming van Wismer, die meer dan 25 jaar wereldwijde financiële ervaring meebrengt en een sterke staat van dienst heeft in het stimuleren van winstgevendheid en het leiden van diverse teams, versterkt het leiderschapsteam van wereldklasse en de wereldwijde expansiestrategie van het bedrijf. 
 
Julian Teicke: "Jonathan's ervaring en sterke staat van dienst bij een aantal Fortune 100 internationale verzekeringsmaatschappijen maken hem de perfecte fit voor wefox nu we met succes de transitie maken naar een volwassen scaleup. Dit is opnieuw een belangrijke stap voor wefox nu we ons richten op het stimuleren van winstgevende groei en tegelijkertijd onze internationale aanwezigheid uitbreiden door middel van acquisities.”

Jonathan Wismer: "Ik vind het geweldig om op dit moment in de reis van het bedrijf deel uit te maken van het wefox-team en mijn steentje bij te dragen aan de voortdurende groei en focus op winstgevendheid, evenals het dienen van de vele belanghebbenden."

Wismer was onlangs CFO voor Resolution Life U.S. en daarvoor Deputy CFO en Chief Accounting Officer voor AIG.  Daarvoor was hij Group Controller voor Zurich Insurance Group, gevestigd in Zürich. Daarvoor werkte hij negen jaar bij Liberty Mutual, met als hoogtepunt zijn benoeming tot CFO van Liberty International.  Hij bekleedde ook leidinggevende functies op het gebied van financiële en wettelijke rapportage bij Allianz Group in München en begon zijn carrière bij KPMG LLP, waar hij werkzaam was in de Verenigde Staten, Zwitserland en Duitsland.
 
Hij is geboren in de Verenigde Staten, behaalde een Bachelor of Business Administration aan de Texas Christian University en volgde het Insurance Executive Development Program aan de Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania.  Hij is erkend accountant.
 
wefox
wefox werd in 2015 opgericht door Julian Teicke, Fabian Wesemann en Dario Fazlic. wefox is Europa's toonaangevende insurtech, gedreven door één doel: mensen veilig houden door verzekeringen 10 keer beter te maken door middel van technologie.
Geplaatst op 05-10-2023

< VorigeVolgende >


Share on: