Openclaims kondigt nieuwe investeringsronde aan

Openclaims, de Nederlandse marktleider op het gebied van motor claims software, kondigt een nieuwe investeringsronde aan van 1,75 miljoen euro geleid door Knight Capital. Openclaims gebruikt de investering om haar ‘Repair Distribution Solution’, die helpt bij het verkleinen van de ecologische voetafdruk van schadeherstel en het verlagen van herstelkosten, verder te ontwikkelen.

Bestaande aandeelhouders als Velocity Capital, Tablomonto en noemenswaardige angel investors, zoals Jeroen Morrenhof, CEO van FRISS, nemen ook deel aan de ronde. Daarmee benadrukken zij hun vertrouwen in Openclaims en haar potentie.

Op de Nederlandse autoschadeherstelmarkt is Openclaims de afgelopen jaren een sleutel- speler geworden. Het innovatieve platform helpt autoverzekeraars, leasemaatschappijen en andere automotivepartijen met efficiëntere claims processen, first-class customer jour- neys, en biedt een zeer innovatieve data-gedreven schadedistributieoplossing. Openclaims breidde in 2022 haar operatie uit naar de Nordics en de DACH regio.


Het Openclaims platform helpt (internationale) klanten als Ayvens (voormalig: ALD-Lease- Plan), Athlon, Schadegarant, Hedin, Bovemij, Fleetpool en Louwman met het significant verlagen van haar out-of-pocket herstelkosten, het verkleinen van de ecologische voetafdruk van schadeherstel en het verhogen van klanttevredenheid.


De investering komt als bekroning op het werk van Openclaims, dat in 2022 een groei van meer dan 100% liet noteren en in begin 2023 als bedrijf winstgevend werd.


Openclaims gebruikt de investering om haar state-of-the-art ‘Repair Distribution Solution’ verder te ontwikkelen en daarmee de Europese uitrol van dit product te versnellen. Met deze oplossing kunnen klanten schades automatisch distribueren (sturen) naar 
schadeherstelbedrijven die hebben bewezen specifieke types schade duurzamer en kostenefficiënter te kunnen herstellen.


“We zijn enthousiast over ons partnership met Openclaims, om haar status als markt- leider te bestendigen en verder uit te bouwen”, zegt Marco Joosten, Investment Manager bij Knight Capital. “De combinatie van de vastberadenheid van het Openclaims team, en de substantiële kwantificeerbare impact die Openclaims heeft op haar klanten en het milieu geven Openclaims een duidelijk marktvoordeel. Knight Capital ziet veel potentie in Openclaims’ innovatieve softwareplatform en helpt met veel enthousiasme aan de verdere groei en innovatie van het platform.”


“Sinds onze oprichting focussen we op efficiënte groei. Een focus die ons niet alleen tot marktleider in Nederland heeft gemaakt, maar die eerder dit jaar ook heeft geleid tot een winstgevend bedrijf. Deze investering voelt dan ook als een beloning voor het harde werk van ons team.” zegt Stephan Stergiou, CEO van Openclaims. “We zijn verheugd om de enterprise software expertise van Knight Capital toe te voegen aan ons team en hebben veel vertrouwen dat dit onze Europese expansie alleen maar gaat versnellen. We blijven gefocust op het verbeteren van onze schadedistributieoplossing, zodat onze klanten altijd een antwoord hebben op de snel veranderende marktomstandigheden.”

Geplaatst op 18-10-2023

< VorigeVolgende >


Share on: