Vakjury verkiest ‘Meest inspirerende adviseur van Nederland 2023’

Siska Danhoff van Lamberink Financieel Adviseurs uit Assen is de meest inspirerende adviseur van Nederland 2023. Vanmiddag is zij tijdens Hypovak met bloemen, champagne én een award in het zonnetje gezet.

Tweede editie
Tijdens deze tweede editie van de verkiezing gaf Sitske Mauritsz, Directeur Hypotheken & Consumptief Krediet bij Nationale-Nederlanden Bank, aan dat ‘het belangrijk is om inspirerende verhalen met elkaar te delen. De podcast van Siska toont concrete initiatieven die bij klanten en adviseurs tot enthousiasme leiden.’

Oordeel van de vakjury
Het thema van de verkiezing was dit jaar de verbreding van hypotheekadviseur naar duurzaam financieel woonadviseur. Aandacht voor woningverduurzaming was een belangrijk onderdeel bij de beoordeling van de inzendingen. Hans Buursink, Domein Lead Hypotheken & Consumptief Krediet Nationale-Nederlanden, zegt hierover: ‘De podcast van Siska is voor adviseurs een stimulans om met initiatieven op het gebied van woningverduurzaming aan de slag te gaan. Deze initiatieven zullen zeker bijdragen aan een hogere bereidheid van klanten om te verduurzamen’. De jury bestond dit jaar uit hoofdredacteur InFinance Alex Klein, directeur INSVER Kees Dullemond en Sitske Mauritsz en Hans Buursink namens Nationale-Nederlanden Bank.

 

Van hypotheekadviseur naar duurzaam financieel woonadviseur
Nationale-Nederlanden ziet dat de veranderende markt het noodzakelijk maakt voor adviseurs om breder te kijken dan alleen de hypotheek. Verbreding van het adviesmodel, bijvoorbeeld met advisering op het gebied van woningverduurzaming of met (woon)verzekeringen, is volgens Nationale-Nederlanden een goede oplossing. Daarom is NN bank dit jaar bewust op zoek gegaan naar adviseurs die vooroplopen in de transitie van hypotheekadviseur naar duurzaam financieel woonadviseur. ‘Deze adviseurs vormen een inspiratiebron voor hun collega-adviseurs. En inspiratie is nodig om iedere dag beter te worden’, aldus Buursink.

 

Een zekere toekomst door verbreding adviesmodel
Sitske Mauritsz vult aan: ‘Adviseurs zijn voor Nationale-Nederlanden belangrijke business partners. Daarom ondersteunen wij die transitie van hypotheekadviseur naar duurzaam financieel woonadviseur. Dat doen we door niet alleen een breed productenpalet op het gebied van wonen te bieden, maar ook met kennis en informatie. En dus ook door inspirerende initiatieven een podium te geven.’

 

Inspiratiepodcasts door adviseurs voor adviseurs
Uit alle inzendingen zijn vier adviseurs genomineerd voor de titel. Zij mochten ieder een professionele podcast opnemen, waarin ze vertellen hoe zij in een veranderende woningmarkt hun dienstverlening verbreden en wat hun aanpak daarbij is. Ook delen ze welke uitdagingen ze tegenkomen en hoe ze die oplossen. Hun verhalen zijn bedoeld om andere adviseurs te inspireren, zodat die (extra) handvatten krijgen om ook hun klanten breder te helpen. En, niet onbelangrijk, om zelf ook klaar zijn voor de toekomst. De podcastverhalen zijn te beluisteren op nn.nl/inspiratieverhalen.

Bron: NN
Geplaatst op 05-10-2023

Volgende >


Share on: