VJPP-lezing ‘Kindschades’ bij HolyMoly in Breda

Op 9 november organiseert de VJPP de lezing 'Kindschades’ bij HolyMoly in Breda. De lezing wordt verzorgd door Mariken Peters (AV&L Advocatuur & Mediation) en Geert Schimmel (LetsCo – verder na een ongeval). Tevens wordt voorafgaand aan de lezing Mark van der Bijl van AK Advocaten voorgedragen als nieuw bestuurslid.

Mariken Peters: Het regelen van kindschades (inclusief schades van jong volwassenen), wordt vaak als ingewikkeld ervaren. Het begroten of schatten van de VAV-schade kan tot heel wat hoofdbrekens leiden, omdat het referentiekader voor het bepalen van het inkomen zonder ongeval relatief beperkt is. Hoe formuleer je in een dergelijke situatie de uitgangspunten voor de schadebegroting? Ook andere schadeposten, zoals zorgschade en de schade in verband met een noodzakelijke verhuizing of verbouwing, maakt het zorgvuldig regelen van ‘kindschades’ extra complex. Als het gaat om een door het ongeval noodzakelijk geworden verbouwing of een verhuizing, rijst vaak de vraag wie daar dan van profiteert. Het kind of (ook) de ouders?

Hoe zit dat met mogelijke voordeelsverrekening? En hoe ga je met de verschillende belangen om? Op dit laatste gaat Mariken tijdens haar lezing voornamelijk in.


Geert Schimmel: Kinderen en jongeren met letsel lopen regelmatig vast in hun onderwijs en leerontwikkeling. Zowel cognitief als lichamelijk letsel, kan de gang naar, of het functioneren op school belemmeren. Geert gaat in op de onderwijsuitdagingen bij deze jongeren, de zorgplicht van scholen, de regelgeving rondom (aangepast) onderwijs en de mogelijkheden om schooluitval en studievertraging te voorkomen.

ALV
Zoals eerder aangekondigd legt Joris Buijs zijn functie als bestuurslid neer. Het bestuur heeft gezocht naar een waardige opvolger en denkt die gevonden te hebben in Mark van der Bijl van AK Advocaten. Voorafgaand aan de lezing wordt daarom een korte ALV ingelast waarin het bestuur hem als nieuw bestuurslid zal voordragen en er gestemd kan worden over zijn kandidatuur. 


Locatie 
De lezing vindt plaats in het mooie Breda en wel bij Holy Moly Club. Een zeer knusse, warme en gezellige locatie al zeggen wij het zelf. De ideale locatie om je op een regenachtige novemberdag toch nog even in warme sferen te voelen.

Aanmelden
Alleen leden kunnen zich aanmelden voor dit evenement van de VJPP. Aanmelden is mogelijk tot en met 2 november 2023. Er is een maximumaantal deelnemers van 150. Schrijf je dus snel in!


 
Geplaatst op 17-10-2023

< VorigeVolgende >


Share on: