Rotterdamse ondernemers gaan Rotterdamse kunst- en cultuursector steunen

Rotterdamse ondernemers gaan zich inzetten voor de lokale kunst- en cultuursector. Daarvoor is het platform Ondernemers voordekunst gelanceerd. Hierop kunnen jonge kunstenaars hun projecten presenteren en financieren via crowdfunding. Het platform is tot stand gekomen door een samenwerking tussen voordekunst en adviseur en zakelijk dienstverlener Ecclesia.

Foto: Wim de Bundel, Directeur Marketing & Sales

De netwerkpartners zijn Rotterdammers 4 Rotterdammers, Rotterdam Charity Club, MKB Rotterdam Rijnmond en VNO-NCW Rotterdam & regio Rijnmond.

Het platform wordt donderdag 2 november gelanceerd in Galerie Weisbard van Hugo Borst. Verschillende filmmakers, kunstenaars en fotografen presenteren hun projecten aan de aanwezige ondernemers. Ecclesia is een van de kartrekkers in het project. ”Wij voelen ons verantwoordelijk voor de wereld waarin we leven. Kunst en cultuur is van grote toegevoegde waarde voor onze samenleving. Zowel op sociaal, cultureel als economisch vlak”, vertelt Wim de Bundel, Directeur Marketing & Sales van het in Rotterdam gevestigde bedrijf. “We helpen verschillende galeries, musea en creatieve organisaties met risicomanagement, arbeidsvoorwaarden en verzekeren. Daardoor zien we ook de rol van kunst en cultuur voor een bloeiende samenleving.”


Samen met het platform voordekunst is er nu een speciaal platform voor Rotterdamse kunstenaars. Van schilders tot muzikanten en van filmmakers tot fotografen. Op het platform kunnen zij hun project en doel presenteren. De Bundel: “Door ons zakelijk netwerk te koppelen aan de kunst willen we een brug te slaan tussen beide doelgroepen. Ze hebben elkaar nodig en kunnen ook elkaar veel geven. Hoe mooi zou het zijn als we over een jaar als stad en ondernemers dertig kunstenaars op weg hebben geholpen in hun droom en passie?”

De eerste projecten staan nu op het platform klaar: www.ondernemersvoordekunst.nl. Elke Rotterdamse kunstenaar kan zijn of haar project aanmelden om op zoek te gaan naar funding. De netwerkpartners zullen op hun beurt weer het eigen netwerk betrekken bij de acties.

Geplaatst op 03-11-2023

< VorigeVolgende >


Share on: