Nieuwe vertegenwoordigers IUMI commissies

Namens Nederland is Frouwke Klootwijk-de Vries (directeur IVR) benoemd als lid van de Inland Hull Fishing Vessels & Yachts Committee van de International Union of Marine Insurance (IUMI). Deze commissie buigt zich over binnenvaart, visserij en pleziervaart. Daarnaast is Peter Boekhoud met succes genomineerd en wordt de komende twee jaar Junior Observer in de Ocean Hull Committee.

IVR is geassocieerd partner van IUMI en is een belangrijke internationale schakel in de binnenvaart.

IUMI heeft diversiteit hoog in het vaandel, maar de samenstelling van de commissies is nog sterk traditioneel. De spreiding over de landen en werelddelen lukt heel behoorlijk, maar ook binnen IUMI zijn mannen en ouderen nog altijd oververtegenwoordigd. Om de diversiteit te bevorderen is de leden gevraagd om meer vrouwen en jongeren te nomineren.

Ook heeft IUMI dit jaar de positie van ‘Junior Observer’ geïntroduceerd. Als aanvulling op de reguliere zetels kunnen per commissie maximaal twee jonge talenten worden benoemd. Het Verbond heeft Peter Boekhoud van DUPI hiervoor met succes genomineerd. Peter is de komende twee jaar Junior Observer in de Ocean Hull Committee en gaat gaan meedenken en -beslissen over de onderwerpen die spelen in de zeevaart.

Het Verbond van Verzekeraars organiseert in 2026 het IUMI congres in Rotterdam. Reden te meer om goed vertegenwoordigd te zijn.

Bron: Verbond van Verzekeraars
Geplaatst op 12-12-2023

< VorigeVolgende >


Share on: