Tips om vuurwerkschade aan huis en auto te beperken

Het einde van het jaar is in zicht. Helaas gaat de jaarwisseling nog steeds vaak gepaard met ongelukken en schade aan huis en auto. Daarom deelde verzekeraar Allianz een aantal tips met zijn klanten om vuurwerkschade aan huis en auto te voorkomen/beperken. Wist je bijvoorbeeld dat het slim is om je auto vóór de jaarwisseling te wassen in plaats van erna, wat de meeste mensen doen?

Tips voor je auto
  • Was je auto vóór de jaarwisseling. Door het vooraf te doen, en gebruik te maken van wat extra wax, zorg je ervoor dat kruitresten minder makkelijk in de lak kunnen trekken. Een schone auto met gladde lak en goede waslaag is namelijk beter beschermd tegen resten van vuurwerk dan een vieze auto. 
  • Parkeer je auto in een overdekte garage, bij tankstations of bejaardentehuizen.
 
Tips voor je woning
  • Controleer je rookmelder voor de jaarwisseling en vervang zo nodig de batterijen.
  • Zorg dat er een brandblusser en blusdeken in de buurt zijn.
  • Plak je brievenbus dicht – jaarlijks worden er nog steeds vele brievenbussen kapot gemaakt tijdens de jaarwisseling. Plak deze dus dicht om onverwachte verrassingen te voorkomen.
  • Vooral tijdens oud en nieuw slaan inbrekers vaak toe. Zorg dat er geen kliko tegen de muur staat, zorg dat alle ramen en deuren op slot zijn – ook als je even naar de buren gaat om ze gelukkig nieuwjaar te wensen – en laat een lamp branden. 
 
Kijk HIER voor meer informatie.
Geplaatst op 29-12-2023
Share on: