Zurich benoemt Drazen Jaksic tot CEO Benelux

Zurich heeft Drazen Jaksic, momenteel Head of Accident & Health binnen de Commercial Insurance Business, per direct benoemd tot Chief Executive Officer (CEO) Benelux.

"Ik ben zeer verheugd dat Drazen de CEO-rol voor onze Benelux-regio op zich neemt", zegt Sierra Signorelli, CEO Commercial Insurance. "Hij heeft met succes onze wereldwijde Accident & Health capaciteiten verder ontwikkeld en en onze positie op dit gebied bij multinationale klanten versterkt. Ik heb er alle vertrouwen in dat Drazen winstgevende groei in de regio zal stimuleren en zich zal richten op het voldoen aan de veranderende behoeften van onze klanten en distributiepartners." 
 
De heer Jaksic voegt hieraan toe: "Ik ben verheugd om deel uit te maken van het Benelux-team terwijl we de positie van Zurich in deze markt verder uitbouwen en ons richten op de voortdurende uitvoering van onze strategische prioriteiten. Ik ken de kracht en expertise van het Benelux-team en ben vol vertrouwen en optimistisch over het leiden van de onderneming in haar volgende ontwikkelingsfase."  
 
In zijn nieuwe functie is de heer Jaksic verantwoordelijk voor het afstemmen van de prioriteiten van de regio op de wereldwijde strategie van de Groep en zal hij leiding geven aan ongeveer 240 collega's in de Benelux, die België, Nederland en Luxemburg omvat.

Jaksic volgt Dirk De Nil op, die in oktober 2023 de functie van Global Head of Zurich Resilience Solutions op zich nam. Hij zal werkzaam zijn vanuit Brussel en rapporteren aan mevrouw Signorelli. 
 
De heer Jaksic trad in 2019 in dienst bij Zurich als Head of Accident & Health. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in de 
verzekeringssector en heeft een aantal leidinggevende functies bekleed bij grote, multinationale verzekeringsmaatschappijen.
Geplaatst op 15-12-2023

< VorigeVolgende >


Share on: