Duitse verzekeringssector staat een groei van 5,5 procent te wachten

Volgens voorspellingen van het data- en analysebedrijf GlobalData zal de Duitse verzekeringssector naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 5,5%, stijgend van 149,7 miljard euro ($152,8 miljard) in 2023 tot 195,5 miljard euro ($205,2 miljard) in 2028.

In 2024 wordt een groei van de algemene verzekeringssector in Duitsland verwacht met 5,4%, ondersteund door een toename in de verkoop van motorvoertuigen, een stijgende vraag naar natuurrampenverzekeringen (Nat-Cat) en een door inflatie gedreven stijging van de premies voor de meeste algemene verzekeringen, volgens de Insurance Database van GlobalData.

Sneha Verma, Insurance Analyst bij GlobalData, benadrukt: “Het groeipercentage van de Duitse algemene verzekeringssector zal naar verwachting consistent blijven tussen 5-6% in de periode 2023-2028. De groei zal vooral worden aangewakkerd door ziektekosten- en opstalverzekeringen, gedreven door het toenemende gezondheidsbewustzijn na de COVID-19 pandemie en de groeiende vraag naar naturapolissen.”
 

De grootste branche, persoonlijke ongevallen- en ziektekostenverzekeringen (PA&H), zal naar verwachting groeien met 3,8% in 2024 en 4,2% in 2025, ondersteund door een groeiende vraag naar ziektekostenverzekeringen na de pandemie en een stijging van de premies als gevolg van inflatie. Motorrijtuigenverzekeringen, de op één na grootste branche, worden ook verwacht te groeien, ondersteund door een stijgende verkoop van voertuigen en een stijging van premieprijzen als gevolg van inflatie.
 

Groeiende vraag natuurrampenverzekeringen
Opstalverzekeringen zullen naar verwachting groeien met 7,5% in de periode 2023-2028, gedreven door een toenemende vraag naar natuurrampenverzekeringen en een stijging van premies als gevolg van inflatie. Aansprakelijkheid, financiële lijnen, marine, luchtvaart en transit (MAT) zullen goed zijn voor het resterende aandeel van de DWP voor algemene verzekeringen in 2023.

“Een herstel van de economie en een groeiend gezondheidsbewustzijn zullen de groei van de Duitse verzekeringssector de komende vijf jaar ondersteunen, terwijl een aanhoudende hoge inflatie en frequente natuurrampen de groei van de Duitse schadeverzekeringssector zullen blijven ondersteunen”, aldus Shena Verma.

Door Cindy van der Helm (Bron: GlobalData)
Geplaatst op 30-01-2024

< VorigeVolgende >


Share on: