Inter-Focus versterkt directie met Reint Rengers

Op 8 februari 2024 heeft Inter-Focus Intercultureel Expertise Centrum in Rotterdam een nieuwe directeur verwelkomd, Reint Rengers. Samen met Leyla de Mos zal hij de directie van het expertisebureau leiden, een stap die naar verwachting de positie en impact van Inter-Focus in de sector zal versterken.

Reint Rengers treedt toe tot de directie na een periode van werkzaamheid als managementadviseur bij Inter-Focus, waar hij zijn kennis en ervaring op het gebied van letselschade en arbeidsdeskundigheid heeft toegepast. Leyla de Mos, die tot nu toe alleen de directie over Inter-Focus voerde, benadrukt dat Reint's komst een strategische beslissing is om de directie te versterken en de externe vertegenwoordiging van het bureau te verbeteren.

"Sinds mijn aantreden bij Inter-Focus heb ik de directie alleen geleid," legt De Mos uit. "Met Reint aan boord, kan ik me meer richten op interne en cultuursensitieve zaken, terwijl hij zich zal bezighouden met de externe vertegenwoordiging van Inter-Focus. Dit stelt ons in staat om ons nog meer toe te leggen op interculturele trainingen en het bouwen van bruggen tussen verschillende gemeenschappen."

Voor Reint Rengers is zijn aanstelling als directeur een natuurlijke vervolgstap in zijn carrière. "Ik heb gemerkt dat het tijd is om Inter-Focus naar buiten te brengen en te laten zien wat we kunnen betekenen voor mensen met een niet-westerse achtergrond," zegt hij. "Het overbruggen van taal- en cultuurbarrières is van onschatbare waarde, vooral in een diverse samenleving als de onze. Ik kijk ernaar uit om samen met Leyla en onze experts te laten zien wat Inter-Focus te bieden heeft en om het bureau verder te laten groeien."

Rengers benadrukt ook de inclusieve benadering van Inter-Focus, waarbij hij openstaat voor arbeidsdeskundigen met een niet-westerse achtergrond die zich willen aansluiten bij het team. "We moedigen professionals aan om contact met ons op te nemen als ze geïnteresseerd zijn in meer informatie over hoe ze kunnen bijdragen aan ons initiatief," voegt hij toe.

Met de benoeming van Reint Rengers als directeur en de duidelijke visie van het managementteam lijkt de toekomst van Inter-Focus Intercultureel Expertise Centrum helder en veelbelovend. Hun inzet voor interculturele samenwerking en professionele groei belooft een belangrijke bijdrage te leveren aan het bevorderen van begrip en inclusie in een steeds diverser wordende samenleving.

Geplaatst op 09-02-2024

< VorigeVolgende >


Share on: