Nieuwe benoeming en herbenoeming in RvC van a.s.r.

ASR Nederland N.V. heeft aangekondigd dat tijdens de aankomende Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) op 29 mei 2024, Bob Elfring zal worden voorgedragen als nieuw lid van de Raad van Commissarissen (RvC). Deze voordracht volgt op het voltooien van de tweede termijn van Herman Hintzen.

Foto: Bob Elfring

Bob Elfring, geboren in 1959, heeft een achtergrond in Rechten en Economie, behaald aan de Universiteit van Groningen. Met een indrukwekkende carrière die begon in 1984 bij Amro Bank, kan Elfring bogen op maar liefst veertig jaar ervaring in de financiële sector. Zijn professionele reis omvatte verschillende leidinggevende posities, zowel in binnen- als buitenland, bij gerenommeerde financiële instellingen zoals MeesPierson, Bank of America Merrill Lynch en J.P. Morgan. Hij heeft een diepgaande expertise opgebouwd in Corporate en Investment Banking in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Daarnaast heeft hij als Senior Advisor bij CVC Capital Partners en momenteel als Vice Chairman EMEA Investment Banking bij J.P. Morgan gewerkt.

Sinds 2020 vervult Bob Elfring de rol van lid van de Raad van Commissarissen bij Koninklijke BAM Groep N.V., terwijl hij sinds 2021 ook voorzitter is van de Raad van Commissarissen van Vuyk Holding B.V. Zijn brede kennis van de financiële sector, kapitaalmarkten en zijn ervaring als toezichthouder maken hem een waardevolle aanwinst voor de Raad van Commissarissen van a.s.r. Nederland N.V.

Joop Wijn, de huidige voorzitter van de RvC van a.s.r., verwelkomt Elfring's voordracht met lof. Hij benadrukt Elfring's uitgebreide ervaring en expertise in governance, overnames en integratievraagstukken, en beschrijft hem als een aanvulling op de competenties van de huidige Raad van Commissarissen. Na acht jaar dienst neemt Herman Hintzen afscheid, en de Raad van Commissarissen erkent zijn bijdragen aan onder meer de internationale kapitaalmarkt.

De voorgestelde benoeming van Bob Elfring is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank. Na de bekrachtiging door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 29 mei 2024, zal Elfring onmiddellijk toetreden tot de Raad van Commissarissen, waar hij lid zal worden van zowel de Audit- en Risicocommissie als de Remuneratiecommissie.

Naast de voorgestelde benoeming van Bob Elfring, zullen aandeelhouders tijdens de AVA ook stemmen over de herbenoeming van Joop Wijn als voorzitter van de RvC van a.s.r. Joop Wijn, die sinds oktober 2020 lid is van de RvC van a.s.r., heeft zijn tweede benoemingstermijn aanvaard, die loopt tot en met de AVA van 2028.

Met de voorgestelde benoeming van Bob Elfring en de herbenoeming van Joop Wijn zal de Raad van Commissarissen van a.s.r. na de AVA van 29 mei 2024 bestaan uit zeven leden, waaronder voorzitter Joop Wijn, Sonja Barendregt, Gisella van Vollenhoven, Gerard van Olphen, Daniëlle Jansen Heijtmajer, Lard Friese en de nieuwe toevoeging Bob Elfring.

De oproeping en bijbehorende documenten voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders worden op 16 april 2024 gepubliceerd op de website van a.s.r.

Geplaatst op 29-02-2024

< VorigeVolgende >


Share on: