DUPI versterkt positie in Marine verzekeringssector met overeenkomst Baloise Belgium

Op vrijdag 29 maart 2024 hebben DUPI Underwriting Agencies B.V. en Baloise Belgium nv een overeenkomst gesloten waarbij DUPI de vernieuwingsrechten op de Marine en Transport portefeuille van Baloise Belgium verkrijgt. Hiermee wordt de positie van DUPI in de Marine verzekeringssector versterkt. Als onderdeel van deze stap zal het Marine team van Baloise worden overgedragen aan DUPI, wat resulteert in een vergrote capaciteit om de Belgische Marine portefeuille te verzekeren, claims te beheren en de administratie af te handelen.

Foto: Anton Cornel, CCO DUPI

Baloise optimaliseert focusgebieden
Baloise past zich voortdurend aan veranderingen in de markt aan en optimaliseert haar focusgebieden. Deze strategische verschuiving naar haar kernactiviteiten in de segmenten leven en niet-leven heeft als doel klanten superieure producten en diensten aan te bieden.

Christophe Hamal, CEO van Baloise, benadrukt deze overgang: "Baloise België bouwde een jarenlange ervaring en een sterke expertise op in Marine, waardoor we een mooi marktaandeel bestendigden. Om in de huidige uitdagende Marine-business onze portefeuille en activiteiten verder te laten ontwikkelen, ook internationaal, hebben we beslist de sterktes van Baloise en DUPI te koppelen en de renewal rights van de marine portefeuille over te dragen aan DUPI. Baloise werkt al jaren goed samen met DUPI en is ervan overtuigd dat DUPI de Marine klanten met dezelfde expertise en klantgerichtheid zal ondersteunen.”

DUPI breidt internationale aanwezigheid uit
DUPI, sinds lange tijd een samenwerkingspartner van Baloise en gespecialiseerd in Marine en CAR/Engineering, is hard op weg om haar internationale aanwezigheid uit te breiden. DUPI, dat al toonaangevend is in de Marine- en Transportverzekeringssector in Nederland, breidt nu ook zijn aanwezigheid in andere Noord-Europese landen uit.

Anton Cornel, CCO DUPI: ‘’Het Baloise Marine Team staat bekend om haar sterke, gespecialiseerde en deskundige aanpak. Hun toetreding is een belangrijke stap in DUPI’s strategie om een belangrijke speler te worden voor ondernemers binnen onze bekende verzekeringsmarkten in Europa. We kijken ernaar uit om ons gezamenlijk netwerk en capaciteiten te benutten in het aanbieden van onze service aan makelaars en hun klanten in de maritieme verzekeringssector.’’

Ondersteund door SMA SA
De overname van de renewal rights betekent dat DUPI de huidige polissen van Baloise kan verlengen, ondersteund door de verzekeringstechnische capaciteit en financiële kracht van SMA SA, een dochteronderneming van SMABTP (S&P A+ rated, stable outlook). De integratie vormt een aanzienlijke Marine portefeuille ter waarde van ongeveer EUR 200 miljoen, waarmee DUPI zich positioneert als een toonaangevende Marine Managing General Agent in Europa.
 
Over DUPI
DUPI Underwriting Agencies (onderdeel van DUPI Group) is een toonaangevende underwriter van scheeps- en bouwverzekeringen in Nederland. In de afgelopen jaren zijn we uitgebreid naar de schadeverzekeringsbranche, waardoor we op deze gebieden een geduchte concurrent zijn geworden voor de gevestigde orde. En onze aanwezigheid is ook buiten de Nederlandse grenzen gegroeid: steeds meer ondernemers wenden zich tot DUPI voor het verzekeren van complexe risico's in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Noord-Europa.

DUPI Group is er trots op aanvullende verzekeringsgerelateerde diensten aan te bieden, waaronder softwareoplossingen op maat en risico-inspectie die zeer gewild zijn in de branche. Met kantoren in Nederland (Rotterdam, Amsterdam en Schiedam), Denemarken (Kopenhagen), Frankrijk (Parijs), Duitsland (Keulen) en Bulgarije (Plovdiv), heeft de DUPI Group een team van bijna 200 vakkundige professionals die ons streven naar uitmuntendheid delen.
 
Over Baloise
Baloise is een verzekeringsmaatschappij die een lange ervaring en een rijke geschiedenis koppelt aan de zin voor ondernemen en innovatie. Bij alles wat we doen, staat de klant centraal. Alle talenten zijn welkom en samen gaan we voor de beste resultaten. We bouwen iedere dag aan een duurzame samenwerking met onze partners, de makelaars. Samen bieden we zowel aan particulieren als aan ondernemingen, passende verzekeringsoplossingen aan. 
 
Baloise in België maakt deel uit van de Zwitserse groep Baloise. We willen bijdragen aan een veiligere wereld voor al onze stakeholders: onze klanten, onze makelaars, onze medewerkers en onze aandeelhouders. In België heeft Baloise een omzet van meer dan 2 miljard euro en behoort ze tot de top 4 van de schadeverzekeraars.
 
Over SMA BTP 
SMA BTP Group werd in 1859 opgericht in Parijs. De onderlinge verzekeringsmaatschappij die gespecialiseerd is in de bouwsector, telt wereldwijd zo’n 4100 werknemers. De inkomsten voor 2022 bedragen 3,5 miljard euro.  De interne solvabiliteitsratio van SMABTP is 320% (eind 2022) en het heeft een A+ rating (met een Stable Outlook) van zowel S&P als Fitch.
 
Geplaatst op 02-04-2024

< VorigeVolgende >


Share on: