AkzoNobel heeft de PaintPerformAir (PPA) gelanceerd

AkzoNobel heeft de PaintPerformAir (PPA) gelanceerd. PaintPerformAir helpt schadeherstelbedrijven ‘over te stappen’ naarconsistentere, duurzamere prestaties in de spuitcabine.

PPA is een nieuw hoogwaardig apparaat dat buiten de spuitcabine wordt geplaatst. De PaintPerformAir verwarmt de temperatuur van de perslucht en optimaliseert de luchtvochtigheid om gestandaardiseerde werkomstandigheden te creëren voor een betrouwbaarder eindresultaat en een duurzamer schadeherstelproces.

Het apparaat, dat zich al bewezen heeft in Duitsland en nu in de rest van Europa wordt gelanceerd, richt zich op twee belangrijke punten die de prestaties en resultaten van spuitcabines beïnvloeden: vochtigheid en omgevingstemperatuur. Hiervoor combineert de PPA verschillende belangrijke functies in één apparaat. De perslucht kan bij de spuitopening worden verwarmd tot 40 graden Celsius en worden bevochtigd. Hierdoor creëert de PPA gestandaardiseerde werkomstandigheden die de spuiter minder afhankelijk maakt van de omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheid in de spuitcabine. Tegelijkertijd kan hiermee het verwarmen van de spuitcabine worden verminderd, wat energie bespaart.

Het verwarmen van de lucht die door het spuitpistool stroomt, zorgt voor een gladder spuitpatroon en een betere vloeiing, terwijl er minder overspray ontstaat en de verf efficiënter wordt overgebracht. Het bevochtigen van de lucht optimaliseert de uitdamp- en droogtijden. Deze twee eigenschappen worden aangevuld met een antistatische eigenschap die oppervlaktelading op kunststoffen en metalen ondergronden voorkomt; het resultaat is een consistentere toepassing en afwerking met minder kans op lakdefecten. Ignacio Román Navarro, Business Director Vehicles Refinishes EMEA, gelooft dat PaintPerformAir een 'win-winsituatie’ is voor organisaties, spuiters en het milieu: "Energie- efficiëntie is een belangrijke factor voor het management van elk bedrijf in de toekomst", legt hij uit.

"Met de PPA helpen we de spuiter zijn werk sneller af te ronden met minder verfverspilling en helpen we het schadeherstelbedrijf de efficiëntie te verbeteren en tegelijkertijd de materiaalkosten, het energieverbruik en de CO2-uitstoot te verlagen. Dit alles kan worden bereikt door de omstandigheden voor de lak via de spuitopening direct te optimaliseren om een consistente afwerking van hoge kwaliteit te leveren."

Gebruikers van PPA melden een vermindering van het materiaalverbruik met gemiddeld 5- 10% voor dezelfde lakresultaten in vergelijking met vóór het apparaat. De uitdamptijden zijn korter en bij gebruik van luchtdrogende blanke lakken van AkzoNobel kan de energie- efficiëntie nog verder worden verhoogd omdat er niet hoeft te worden gestookt. Minder overspray leidt ook tot minder filteronderhoud en een betere doorloop in de spuitcabine.Joost den Elzen van ABS Den Elzen Autoschade, is onder de indruk van de behaalde kwaliteit van het spuitwerk.

“In combinatie met de investeringen die zijn gedaan in onze spuitcabines draagt het bij aan de reducering van onze CO2-footprint. Ons gasverbruik is op de vestigingen waar wij deze voorzieningen hebben getroffen met 50% gedaald. Daarnaast is onze doorlooptijd per doorgang verkort met gemiddeld 15 minuten.” PaintPerformAir is de nieuwste ontwikkeling in de voortdurende strategie van AkzoNobel om klanten te helpen nog efficiënter en duurzamer te worden op een manier die hen ook helpt hun omzet en winst te verhogen. Andere nieuwe innovaties zijn de ColorMatchic, de geautomatiseerde mengmachine, en een nieuwe generatie filler om verwerkingstijden en materiaalverbruik te besparen en het energieverbruik te verminderen.

Geplaatst op 29-05-2024

< VorigeVolgende >


Share on: