Schadeherstel na noodweer

De maand mei was een uitzonderlijk natte maand. Er viel bovendien lokaal flink wat regen wat tot forse overlast gezorgd heeft. In een interview met het Verbond vertelt schade-expert Marc van Nieuwenhuizen (Lengkeek) hoe schadeherstel na noodweer in zijn werk gaat.


Omdat Marc namens het NIVRE ook zitting heeft in een van de werkgroepen die zich vanuit het manifest Duurzaam Schadeherstel buigen over duurzaam schadeherstel, is hij ook op dat onderwerp bevraagd.

Waar staat de werkgroep ‘Energie materieel’ momenteel? “We zijn nu een aantal zaken aan het uitwerken. We willen zo concreet mogelijk op een rijtje zetten wat het verschil in energieverbruik is tussen een bouwdroger en een natuurlijk droogproces. Energiezuinige methoden duren langer en zijn daardoor ook vaak duurder, maar het is belangrijk dat er eerst bewustwording komt. Zowel bij verzekeraars als bij reconditioneringsbedrijven en expertisebureaus, maar ook bij de gedupeerden. Als wij het niet bespreekbaar maken bij gedupeerden en wijzen op de energiebesparing die duurzame oplossingen met zich meebrengen, dan komen we niet verder. Daarom werken we nu een aantal casussen uit, zodat we na de zomer met een pilot aan de slag kunnen. Ik ben ervan overtuigd dat we een heel eind kunnen komen als alle neuzen dezelfde kant op staan.”

Benieuwd naar het volledige interview? Klik hier

 
Geplaatst op 31-05-2024

< VorigeVolgende >


Share on: