VJPP-lezing ‘Werkgeversaansprakelijk'

Een PRIMEUR: de VJPP en de VJAA (de Vereniging voor Jonge Arbeidsrecht Advocaten) hebben de handen ineengeslagen. Op 16 mei 2024 organiseren deze twee prachtige verenigingen samen een lezing over werkgeversaansprakelijkheid. Immers juist daar komen het arbeidsrecht en het aansprakelijkheidsrecht samen. Schrijf je nu in en doe nieuwe kennis en nieuwe kennissen op!

Onderwerp/sprekers
Voor wat betreft het inhoudelijke programma hebben we een aantal top sprekers bereid gevonden om deze dag te verzorgen.

Martijn Lauxtermann
Martijn is advocaat-partner bij Lauxtermann Advocaten. Martijn is ruim 30 jaar advocaat en heeft in de loop van de tijd vele werkgevers bijgestaan bij aansprakelijkheidskwesties. Hij heeft diverse malen opgetreden als gastdocent over onder andere het thema werkgeversaansprakelijkheid. Tijdens zijn lezing zal Martijn kort het raamwerk van artikel 7:658 BW schetsen waarna hij dieper in gaat op de aansprakelijkheid van werkgevers voor beroepsziekten. Een onderwerp dat in de loop der jaren onverminderd interessant blijft! Denk bijvoorbeeld aan de eerste asbest zaken tot de huidige corona zaken. Tot slot zal hij een kort inkijkje geven hoe de schaderegeling van een werknemersclaim verloopt. Juistdaar raken het aansprakelijkheidsrecht en het arbeidsrecht immers meermaals vervlochten.De lezingen van Alexandra en de Arbeidsinspectie zullen hier dan ook mooi  op aansluiten.

Alexandra van Zanten–Baris 
Alexandra werkt als raadsheer-plaatsvervanger bij het hof Amsterdam en de Landelijke Inloopkamer en zit in verschillende (tuchtrecht)commissies. In 2009 promoveerde zij aan de Rijksuniversiteit Groningen op een onderzoek naar de grondslagen van de ontslagvergoeding. Tijdens haar lezing zal zij dieper ingaan op de grondslagen van de ontslagvergoedingen en de cumulatie van ontslagvergoedingen en schadevergoedingen. Bijvoorbeeld de casus van een zieke werknemer die een billijke vergoeding verzoekt vanwege ernstig verwijtbaar handelen van de werkgever, maar ook een schadevergoeding op grond van art. 7:658 BW vordert.

Arbeidsinspectie
Tijdens een lezing over Werkgeversaansprakelijkheid kan de Arbeidsinspectie natuurlijk niet ontbreken. De Arbeidsinspectie zal zich concentreren op de controle- en handhavingsmogelijkheden en het ongevalsonderzoek. Aan de hand van een aantal (recente) zaken zal hier meer inzicht in gegeven worden.

Locatie 
De lezing zal plaatsvinden bij het prachtige Gasthuis Leeuwenbergh aan het Servaasbolwerk 1a in Utrecht. Leeuwenbergh is een rijksmonumentaal gebouw en ontzettend sfeervol. Er kan buiten en binnen geborreld worden en wie weet gaan zelfs de vuurkorven nog aan.

De locatie is goed bereikbaar met vooral het openbaar vervoer. De locatie ligt op 20 minuten loopafstand van het centraal station en je loopt door het gezellige centrum van Utrecht. Geen straf dus. Je kan ook stadsbus 2 richting CS-Museumkwartier VV pakken. Je moet dan uitstappen bij het Universiteitsmuseum Utrecht. De dichtstbijzijnde parkeergarage is parkeergarage Kruisstraat. Ook kun je parkeren op de Maliebaan of in de omgeving. Klik op deze link voor de diverse routebeschrijvingen.

Programma
14:00 – 14:30 uur    Inloop lezing
14:30 – 15:20 uur    Lezing deel 1 – Martijn Lauxtermann
15:20 – 16:10 uur    Lezing deel 2 – Alexandra van Zanten-Baris
16:10 – 16:40 uur   Pauze
16:40 – 17:30 uur   Lezing deel 3 – Arbeidsinspectie
17:30 – 17:45 uur    Uitloop voor mogelijke vragen
17:45 – 22:00 uur    Uitgebreide netwerkborrel (inclusief happen) in de tuin


NIVRE PE-punten/PO-punten

Voor deze lezing worden 2 NIVRE punten aangevraagd.

Als advocaat kan je het certificaat ook indienen bij de jaarlijkse CCV-opgave. De VJPP kan (nog) geen garantie geven dat de NOvA de punten daadwerkelijk goedkeurt als PO-punten, tot op heden is onze ervaring echter dat dit wel zo is.

Aanmelden
Aanmelden voor dit evenement is mogelijk vanaf nu tot en met 9 mei a.s. Let op er geldt een maximumaantal deelnemers vanuit de VJPP van 125! Schrijf je dus snel in. Vol = vol, daarna kom je op de wachtlijst.

Let op! Aanmelding voor deze lezing is alleen mogelijk wanneer je lid bent van VJPP. Nog geen lid? Klik ***hier*** om je aan te melden voor de VJPP. Je ontvangt een bevestiging van de aanmelding bij de vereniging, waarmee het mogelijk wordt je in te schrijven voor de lezing en borrel van 16 mei 2023 en natuurlijk alle andere toekomstige evenementen!

Inschrijven voor de lezing en de borrel kan ***hier***

 

Afmelden

Mocht je je hebben aangemeld voor de lezing en borrel en onverhoopt toch niet kunnen, meld je dan uiterlijk 1 week tevoren af middels een e-mail met daarin je afmelding naar secretariaat@vjpp.nl. Mocht je nadien vanwege overmacht (ziekte, overlijden, etc.) toch niet kunnen komen, laat dit ons dan ook even weten via bovenstaand e-mailadres.

Dit is voor deze lezing extra belangrijk, nu er een maximumaantal geldt. Wij kunnen dan iemand van de wachtlijst weer blij maken 🙂 !

Tot slot

Wij hopen jullie allen te zien op 16 mei a.s.! Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op via secretariaat@vjpp.nl

 
Geplaatst op 13-05-2024

< VorigeVolgende >


Share on: