Vlaamse bende ontmaskerd: Zonnepanelenroof ter waarde van 1,2 miljoen Euro

In een opmerkelijke operatie heeft de politie van de Vlaamse provincie Limburg vier verdachten gearresteerd die betrokken waren bij de diefstal van zonnepanelen ter waarde van bijna 1,2 miljoen euro in Nederland. De arrestaties, die al begin mei plaatsvonden maar nu pas zijn bekendgemaakt door de Federale Gerechtelijke Politie Limburg, onthullen een grootschalige criminele activiteit waarbij de gestolen panelen illegaal in Vlaanderen werden verhandeld.

De gestolen zonnepanelen waren afkomstig uit Oosterhout en de omgeving van Schiphol, twee locaties in Nederland waar de diefstallen hebben plaatsgevonden. De verdachten probeerden de buitgemaakte zonnepanelen, met een totale waarde van 1.174.000 euro, via de zwarte markt te verkopen in de Vlaamse gemeenten Gingelom, Lummen en Pelt.

Tijdens het onderzoek voerde de politie zeven huiszoekingen uit in de Vlaamse steden Hasselt, Tongeren en Vilvoorde. Deze acties resulteerden niet alleen in de inbeslagname van de gestolen zonnepanelen, maar ook in de ontdekking van een zelfgemaakt wapen. Het gerechtelijk onderzoek leidde tot de aanhouding van een 54-jarige man uit Hasselt. De overige drie verdachten, afkomstig uit Hasselt, Tongeren en Vilvoorde, werden na hun verhoor vrijgelaten.

Deze operatie benadrukt de groeiende problematiek van georganiseerde diefstal en illegale handel in duurzame energieapparatuur. De politie blijft waakzaam en zet haar inspanningen voort om dergelijke misdaden te bestrijden en de daders voor het gerecht te brengen. De zaak onderstreept tevens de noodzaak voor strengere beveiligingsmaatregelen en toezicht op de handel in zonnepanelen, zowel in Nederland als in Vlaanderen.

 
 
Bron: Solar
Geplaatst op 31-05-2024

< VorigeVolgende >


Share on: