Nivre Special - Eén jaar Manifest Duurzaam Schadeherstel

Brancheorganisaties het Verbond van Verzekeraars, Schoonmakend Nederland en het NIVRE hebben in juni 2023 op de Schademiddag het Manifest Duurzaam Schadeherstel ondertekenend. Door ondertekening van het manifest spreken zij de intentie uit dat duurzaam herstel eind 2024 de gangbare praktijk is bij het afhandelen van schade. Waar staan ze nu, één jaar na dato?

Foto: Susan Mogony, directeur Nivre

In deze special laat het Nivre de drie brancheorganisaties aan het woord. Geeke Feiter (Verbond) is door het Nivre geïnterviewd, Marlies van der Meulen (Schoonmakend Nederland) door het Verbond en Susan Mogony is door Schoonmakend Nederland geïnterviewd.

Interessant ook om te bedenken hoe het Nivre straks de koppeling gaat maken met de verplichte CSRD-rapportage. Banken, verzekeraars en grote beursgenoteerde bedrijven zijn immers in 2025 aan de beurt om een duurzaamheidsrapportage op te leveren die – naast hun eigen duurzaamheidsimpact – ook die van hun gehele keten in kaart brengt. We zullen dus met z’n allen werk moeten verrichten voor die verplichte CSRD-rapportage. 

Daarom in deze special van het Nivre ook in gesprek met de BOVAG. Ook zij hebben duurzaamheid op de agenda. Zij vliegen het project echter precies andersom aan: vanuit de CSRD-rapportage naar de praktijk. 

Benieuwd naar de special van het Nivre? Lees het dan HIER

 
Geplaatst op 05-07-2024

< Vorige


Share on: