Eerste versie van de nieuwe serious game over letselschade getest

Afgelopen week is op het kantoor bij Q-Consult Insurance de eerste versie getest van de nieuwe serious game over #letselschade die samen met Serious Game Academy ontwikkeld wordt. Met de testresultaten gaan ze de game naar een eindversie brengen die in juni 2023 op de markt komt.

Lancering nieuwe online letselschade game
In 2014 kwam de GBL Challenge op de markt, een online serious game over letselschade. In de periode tot 2020 werd de game door zeker 700 letselschade professionals gespeeld. De game was onderdeel van de opleiding Zwaar Letsel bij NIBE SVV. Helaas moest de stekker er noodgedwongen uit omdat Google de game technisch niet meer ondersteunde. ‘Maar het bloed kroop waar het niet gaan kan doordat een klant van ons bleef vragen of we de game weer beschikbaar konden maken,’ vertelt Arjan Loonstra van Q-Consult Insurance. "We hebben toen een rondvraag gedaan of er interesse was voor het bouwen van een nieuwe game en 10 marktpartijen waren direct enthousiast. Met die groep zijn we inmiddels een halfjaar bezig met de ontwikkeling van een nieuwe letselschade game." 

De game wordt gebouwd door Serious Game Academy uit Alkmaar. Zij vertalen een tweetal complexe letselschadedossiers naar een game omgeving. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de kennis van de deelnemende partijen, want eenvoudig is het niet om een game te maken die door letselschadeprofessionals serieus wordt genomen. "Dat is echt de uitdaging, om real life cases in een game om te zetten die niet alleen realistisch is maar ook leuk om te spelen. Uiteindelijk willen we dat de speler leert dat het loont om fatsoenlijk, snel, kostenbewust en op herstel gericht schade te regelen. We denken dat we daar goed in geslaagd zijn, maar in juni gaan we dat pas echt beleven", zegt Arjan Loonstra namens de deelnemende organisaties. 
 
Uiteraard krijgen de initiatiefnemers eerst de kans om met hun medewerkers de game te spelen. Daarna komt de letselschade game beschikbaar voor de hele markt. 
 
De initiatiefnemers van de game zijn: DBC Re-integratie, Trivium, Smart Letselschade, Wijs Letselschade, ZLM Verzekering, NH1816, Aegon, Raasveld Expertise/MetZorg, GLH, Hofmans Letselschade en Q-Consult Insurance.
Geplaatst op 18-04-2023

< VorigeVolgende >


Share on: