Dit zijn de finalisten van de Rotterdamse Zakenvrouw van het jaar 2024!

Donderdagavond 11 april zijn de finalisten voor de Rotterdamse Zakenvrouw Awards 2024 bekendgemaakt tijdens een evenement georganiseerd op de locatie van hoofdpartner Ecclesia Risk & Benefits. Onder begeleiding van presentatrice Suzanne Mulder maakten de sponsoren van de verkiezing de 3 finalisten in hun categorie bekend. In elke categorie blijven nu 3 vrouwen in de race voor de titel Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar 2024.

Foto: Bestuur Rotterdamse Zakenvrouw, de juryleden en de finalisten

Op donderdag 16 mei worden de awards voor de Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar alweer voor de zevende keer uitgereikt. De finalisten in de 3 categorieën zijn als volgt:


Webtify Categorie Aanstormend Talent:
Esther Smit (Oxious Talent Factory), Kristel van Kollenburg (Drive Consulting), Mercedes Roggen (BAKKIT).

BDO Categorie Ondernemer/Eigenaar:
Floor van de Pavert (Superbra), Sabrina Albert (Bodybase), Souhayla Hadi (House of Bratz). 
 
Ecclesia Risk & Benefits Categorie Directeur/Manager:
Claudia Doesburg (SKVR) Jacqueline Jonkhart (Giovanni van Bronckhorst Foundation) en Sharon van Herel (HDI). 


Leiderschap en duurzaam ondernemen
Op uitnodiging van hoofdpartner Ecclesia Risk & Benefits werd het evenement gehouden op hun locatie in Kralingen. Vanuit haar missie ‘Samen bewust en gerust vooruit’, en risicomanagement en duurzaam ondernemen zet het team van Ecclesia Risk & Benefits altijd in op zoveel mogelijk inspiratie en verbinding in haar netwerk. Daarom was special guest en partner van Ecclesia Risk & Benefits, podcasthost en auteur Marnix Kluiters uitgenodigd om meer te vertellen over zijn project Ecosofie, leiderschap en duurzaam ondernemen. 
Marnix kreeg de volle zaal stil met zijn inspirerende verhaal en motiveerde alle aanwezigen door te benadrukken dat als iedereen kleine stappen zet naar een duurzamere toekomst, we uiteindelijk samen een enorm effect kunnen realiseren. “Als je bezig bent met persoonlijke ontwikkeling, dan doe je dat vaak niet alleen maar om er zelf beter of rijker van te worden. Je wordt dan ook meer bewust van hoe jij kunt bijdragen aan het geheel.”
 
Vervolg programma
De jury gaat in de komende weken bij de finalisten op bedrijfsbezoek. Na deze bezoeken volgt een juryoverleg waarin per categorie wordt besloten welke zakenvrouw dit jaar de felbegeerde award en bijbehorende titel in ontvangst mag nemen. Er kan online gestemd worden op de kandidaten. Indien de jury voor een moeilijke keuze staat, zullen de online stemmen geraadpleegd worden. 
 
Prijsuitreiking op 16 mei
Op donderdag 16 mei worden de awards uitgereikt in de Burgerzaal van het Stadhuis van Rotterdam. Het programma van deze avond wordt binnenkort bekendgemaakt. Pers is uiteraard van harte welkom bij dit evenement. Indien je hier als journalist of fotograaf bij wilt zijn, ben je van harte uitgenodigd en kun je je aanmelden via onderstaande gegevens. 
 
Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar Award
De Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar Awards stimuleren, inspireren, verbinden en geven bekendheid aan vrouwelijk ondernemerschap en leiderschap in Rotterdam-Rijnmond, als voorbeeld voor andere ambitieuze vrouwen. Naast visie, financieel inzicht en creatief ondernemerschap worden de Rotterdamse zakenvrouwen beoordeeld op hun successen, onderscheidend vermogen, maatschappelijke betrokkenheid en het verstrekken van werkgelegenheid in de regio Rotterdam.
 
Organisatie 
De Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar verkiezing wordt georganiseerd door de Stichting Rotterdamse Zakenvrouw. Het bestuur wordt gevormd door Danielle de Wilde, Yvette Huijsmans, Patricia Gijp en Michèle van den Bouwhuijsen. Met de Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar Awards willen zij de beeldvorming rondom vrouwen in de top van het bedrijfsleven positief veranderen. De verkiezing biedt een podium aan vrouwelijke rolmodellen die uitblinken in leiderschap en/of ondernemerschap, die andere vrouwen inspireren en die ervoor zorgen dat men bij de woorden “ondernemer”, “directeur”, of “aandeelhouder” niet meer standaard een man in gedachte heeft. 
 
Geplaatst op 12-04-2024

< VorigeVolgende >


Share on: