500 a.s.r.-medewerkers steken de handen uit de mouwen

Verspreid door heel Nederland zijn donderdag 18 april 500 a.s.r. medewerkers in actie gekomen tijdens Doenkracht Donderdag. Medewerkers leggen op deze dag hun reguliere werk neer en zetten zich in voor vrijwilligerswerk in 6 van de 7 vestigingssteden van a.s.r.

Foto: deze groep medewerkers verzamelde zich bij het a.s.r.-kantoor in Utrecht om vervolgens met de bus naar Landgoed De Utrecht te gaan

Het was de eerste keer dat a.s.r. deze dag heeft georganiseerd, geïnspireerd door Aegon Nederland, dat ooit de Vrijwilligerswerk Vrijdag initieerde. De inzet voor maatschappelijke activiteiten is onderdeel van de missie van a.s.r. om mensen te helpen bewuste financiële keuzes te maken, zodat steeds meer mensen in Nederland financieel bewust, redzaam en weerbaar worden.

Ruim 500 medewerkers van a.s.r. hebben in samenwerking met 58 verschillende maatschappelijke organisaties de handen uit de mouwen gestoken op Doenkracht Donderdag. De medewerkers zijn in 6 van de 7 vestigingssteden a.s.r. aan de slag gegaan: Den Haag, Enschede, Groningen, Heerlen, Leeuwarden en Utrecht. Het is de eerste keer dat a.s.r. deze collectieve vrijwilligersdag organiseert en medewerkers enthousiasmeert om met zoveel mogelijk collega’s te helpen door te doen. 


Onder de naam Doenkracht zet a.s.r. zich gedurende het hele jaar in voor maatschappelijke doelen. Doenkracht heeft voor deze donderdag een grote variatie aan activiteiten geselecteerd, zo is er voor ieder wat wils, van klussen in de natuur, tot wandelen met ouderen met dementie, klussen bij een manege of het opknappen van speeltoestellen.

Ewout Hollegien, de Chief Financial Officer en Rozan Dekker, de Chief Risk Officer, hebben beiden ook deelgenomen aan één van de activiteiten. Ewout heeft zich ingezet op jubilerend Landgoed De Utrecht, waar het doel was om maar liefs 5500 bomen te planten, van tien verschillende boomsoorten. Rozan is aan de slag in verzorgingstehuis Loericker Stee in Houten, waar zij samen met collega’s een middag van vermaak heeft verzorgd voor de bewoners.

Marijke Troost, manager Doenkracht van a.s.r.: "Gisteren stond voor veel collega’s van a.s.r. in het teken van de eerste Doenkracht Donderdag. Gaaf om te zien dat zoveel collega’s zich hebben aangemeld voor een maatschappelijke activiteit. En het mes snijdt aan twee kanten; door de deelname van 500 medewerkers kunnen we op 1 dag ruim 2200 uur aan maatschappelijk werk verrichten én hebben medewerkers de kans om elkaar en de omgeving waar hun kantoor staat (beter) te leren kennen.’"
Bron: a.s.r.
Geplaatst op 19-04-2024

< VorigeVolgende >


Share on: