Barbon Insurance Brokers. Net gelanceerd, nu al gegroeid

Nederland is een assurantiemakelaar rijker: Barbon Insurance Brokers. Deze in Amsterdam gevestigde beursmakelaar is opgericht door Kevin Belovics, Onno de Graaf, Dennis van der Manden, Esther Oostrom, Tjerk Rutgers, Imco Struiksma en Ruud Vredeveld. Inmiddels zijn ook Tessa Feller en Mirrel Gerver met de dienst Tenderdesk ten behoeve van Europese aanbestedingen bij Barbon aangesloten.

Barbon focust zich op het ondersteunen van relaties in hun risicobeheersing en het ontwikkelen van verzekeringsoplossingen. Daarvoor maakt het gebruik van een geavanceerd, modern verzekeringsplatform waarmee historische data op objectniveau vastgelegd en gedeeld kunnen worden. En het leunt uiteraard op de kennis en de ruim 200 jaar ervaring van het team van professionals. Dankzij de sectorale kennis die zij als team aan boord hebben, zijn zij bekend met de huidige en toekomstige risico’s van relaties. Kennis, waarmee zij hun relaties als geen ander kunnen ondersteunen.

Barbon richt zich met name op woningcorporaties, gemeenten en publieke instellingen, organisaties voor veiligheid en gezondheid, onderwijsinstellingen, vastgoedbedrijven, zakelijke dienstverlening, professionele VvE-beheerders, transport en logistiek, productie-, afval- en recyclingbedrijven en bedrijven in handel en grondstoffen.

Oprichting aparte entiteit
De Graaf Verzekeringsconsultancy B.V. (DGV) heeft ten behoeve van de beursmakelaar met plaatsingsactiviteiten een aparte entiteit opgericht en een VNAB-beursaansluiting aangevraagd, wat inmiddels is goedgekeurd door de VNAB. Onno de Graaf, directeur DGV en tevens oprichter en bestuurder van Barbon: “Barbon opereert volledig onafhankelijk van DGV. Barbon komt voort uit een directe vraag van onze relaties. Zij uitten de behoefte om, na een zorgvuldig begeleide (Europese) aanbestedingsprocedure, hun polissen door ons te laten opstellen. Luisterend naar deze feedback heeft DGV een belangrijke stap gezet door een aparte entiteit op te richten en een beursaansluiting bij de VNAB aan te vragen. Daarmee kan Barbon als registerassurantiemakelaar fungeren, in lijn met de wensen van onze relaties.”

It’s all in the name

Medeoprichter en verantwoordelijke voor de marketing, Esther Oostrom: “De naam 'Barbon' is een eerbetoon aan Nicolas Barbon, een pionier die – na de verwoestende brand van Londen in 1666 – in 1680 met ‘The Fire Office’ de eerste brandverzekeraar van Engeland oprichtte. Zijn innovatieve, data gedreven aanpak én ondernemerschap vormen de inspiratie voor de werkwijze van Barbon.“


Barbon is gevestigd aan De Lairessestraat 180-F te Amsterdam. Het kantoor is bereikbaar via 088 - 1204 220, info@barbon.nl, www.barbon.nl

 
Door Cindy van der Helm
Geplaatst op 12-04-2024

< VorigeVolgende >


Share on: