Werving derde editie Risk Insurance Traineeship weer van start!

De wervingscampagne van de VNAB voor de derde editie van het Risk Insurance Traineeship is weer gestart! Een unieke samenwerking tussen marktpartijen om gezamenlijk te investeren in jong talent. Lees verder voor meer informatie, een bijdrage te leveren en/of deel te nemen aan het traineeship.

Foto: Miquel Claase, Mijke Grift, Marcel Meijer, Christopher van der Linden, Charlotte van Rijsbergen, Nigel Suiters en Sander van Velsen

Start september 2023
In september 2023 gaan de trainees van start en maken gedurende één jaar kennis met verschillende bedrijven in de zakelijke verzekeringsmarkt. Daarnaast volgen ze een uitgebreid opleidingsprogramma met zowel vaktechnische kennis als een persoonlijk ontwikkelprogramma. Wenst u meer informatie of kent u iemand voor wie dit unieke programma interessant is? 

Risk Insurance Traineeship
De VNAB vindt het belangrijk om in jong talent te investeren. Door ontwikkelingen als vergrijzing en stijging van de levensverwachting zal er een kleinere beroepsbevolking ontstaan en wordt het een steeds grotere uitdaging om goede (potentiële) professionals te vinden. Daarbij komt dat de zakelijke verzekeringsmarkt onvoldoende bekend is bij young professionals. Onze branche heeft behoefte aan een nieuwe generatie medewerkers die zich snel ontwikkelen tot volwaardige professionals met een gedegen kennis van de branche.

Marktbreed traineeship
Het traineeship richt zich op young professionals die nog geen keuze voor de branche hebben gemaakt. Een traineeship dat voorziet in de behoefte aan een nieuwegeneratie met marktbrede kennis die snel volwaardige professionalsworden. Geen bedrijfsspecifiek programma maareen ontwikkeltraject met daarin marktbrede kennisontwikkeling,kennisdeling en meewerkperiodes bij alle schakelsin de keten.

Tijdens het traineeship gaan young professionals gedurende een jaar aan de slag bij een verzekeraar en verzekeringsmakelaar. De kans voor trainees om te bepalen waar hun toekomst ligt. Een unieke kans om een kijkje in verschillende keukens te nemen. Maar liefst zeventien organisaties bieden een traineeplek.

De deelnemende organisaties van deze editie zijn: Zurich, Chubb, HDI, Aon, Hienfeld, Marsh, VLC & Partners, Eclessia, Havelaar & van Stolk, Dupi, Heinenoord, Avéro Achmea, AIG, AXA XL, Markel, Marsh, Rabobank, WTW en Vanbreda Risk & Benefits.

Tweede editie Risk Insurance Traineeship
1 september 2021 is het eerste Risk Insurance Traineeship officieel van start gegaan. Een feestelijk moment waar iedereen lang naar uit had gekeken. Nu, een jaar later, hebben we afscheid genomen van de eerste groep Risk Insurance Trainees. Na een leerzaam jaar waarin veel kennis en ervaring is opgedaan en een breed netwerk is opgebouwd, zetten zij allemaal hun carrière voort in de (groot)zakelijke verzekeringsmarkt. Een geslaagde eerste editie waarvan waardevolle input wordt meegenomen naar dit jaar.

Op 30 augustus 2022 hebben wij een nieuwe groep trainees mogen verwelkomen: Miquel Claase, Mijke Grift, Marcel Meijer, Christopher van der Linden, Charlotte van Rijsbergen, Nigel Suiters en Sander van Velsen. Op donderdag 1 september begint hun avontuur. Maar liefst zeventien organisaties nemen dit jaar weer deel aan het Risk Insurance Traineeship en stellen hun organisatie open voor één of meerdere trainees om hen kennis te laten maken met de branche.

Enthousiast geworden? Neem contact op met Martine Laarman, coordinator kennis & opleiding, voor meer informatie, om een bijdrage te leveren en/of deel te nemen aan het traineeship.

Geplaatst op 12-04-2023

< VorigeVolgende >


Share on: