Koninklijke Landmacht toont nieuwe reparatiemethoden van gevechtsschade

Morgen start het internationale Additive Manufacturing Village van de Koninklijke Landmacht. Tot en met vrijdag komen krijgsmachten, kennisinstituten en industrie uit 12 landen samen in Camp Innovation te Ede-Driesprong om met additive manufacturing (AM) innovatieve oplossingen te zoeken voor battle damage repair. Daar wordt onder andere getoond hoe een uitgeschakeld gevechtsvoertuig ter plaatse gerepareerd kan worden met 3D-geprinte onderdelen.

Het repareren van gevechtsschade met ter plekke geprinte onderdelen is slechts een voorbeeld van de mogelijkheden die nieuwe techniek brengt. Tijdens AM Village zijn er zeker 18 verschillende containers, voertuigen en opstellingen waar een keur van deskundigen zich met vereende krachten kan storten op uiteenlopende ‘user cases’. Niet alleen het delen en ontwikkelen van nieuwe technieken, maar ook de toepasbaarheid in militaire operaties staan deze week voorop. Naast het ontdekken van nieuwe opties en de (logistieke) voordelen moet ook inzichtelijk worden wat erbij komt kijken om dat mogelijk te maken.
 

Innoveren met andere partnerlanden is noodzakelijk om ook in de toekomst samen te kunnen optreden wanneer dat nodig is. De Landmacht organiseert AM Village samen met European Defence Agency (EDA) en het Multinational Logistic Coordination Centre (MLCC). Tijdens een speciale media- en VIP-dag komen onder andere Andre Denk, Deputy Chief Executive van EDA, kolonel Jakub Hrdina, Commandant van het MLCC en Commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Martin Wijnen naar Ede-Driesprong. Deze dag bestaat onder andere uit een rondleiding over het AM Village, het ondertekenen van een Letter of Exchange tussen MLCC en EDA en een aantal demonstraties en (korte) presentaties.

Door Cindy van der Helm
Geplaatst op 11-06-2023

< Vorige


Share on: