Studiecentrum Kerckebosch organiseert eerste Congrestival Letselschade

De letselschadebranche is altijd in beweging. Op het ‘Congrestival Letselschade’ doen bezoekers kennis op over unieke onderwerpen en hebben ze ruimschoots de tijd om bij te praten met vakgenoten en collega’s.

Massaclaims
Boze boeren, Groningers en beleggers, teleurgestelde klanten van verzekeraars en banken, milieuactivisten, maar ook rouwende nabestaanden van een ramp, zoeken steeds vaker elkaar op en bundelen daarmee hun krachten. In het uiterste geval volgt er dan een rechtszaak in de vorm van een massaclaim. Zijn deze massaclaims te voorkomen? En zo niet wat kunnen we dan nog?
 
De vernieuwde GOMA
De vernieuwde GOMA is sinds maart 2023 een feit. Centraal staat openheid na medische incidenten. De vernieuwde GOMA biedt handvatten hoe patiënten die bij een incident betrokken zijn, op een eerlijke en manier worden geïnformeerd over wat er is gebeurd en welke vervolgstappen er worden genomen. Hoe kunnen we die handvatten in de letselschadepraktijk toepassen.
 
Hoe werkt het brein van de getuige?
Hoe goed zijn herinneringen van getuigen? Allerlei factoren kunnen de accuraatheid van getuigen aantasten. Hoe ziet het brein eruit en welke vervormingen kunnen ontstaan en zorgen voor een minder accuraat beeld van de werkelijkheid. Dit alles heeft te maken met de wijze waarop mensen waarnemen en hoe de getuigen dit in hun geheugen opslaan en verwerken. Maar ook de omstandigheden, de tijdsduur en de beïnvloeding van getuigen van buitenaf spelen een rol.
 
Streetfoodfestival
We sluiten de middag feestelijk af met een streetfoodfestival. Er staan verschillende uitgiftepunten van kleine gerechtjes en drankjes.
 
Met medewerking van: 
mr. dr. Bonne van Hattum (Nyenrode Business Universiteit en Universiteit van Amsterdam), mr. Corinne Jeekel (Ace Letselschade Advocaten), mr. Nils Jonker (Advocatenkantoor Zuiver Recht), mr. Henk van Katwijk (OAK advocaten), prof. mr. dr. Eric Rassin (Erasmus Universiteit Rotterdam) en mr. Clara Tilanus(Van Wassenaer Wytema Advocaten). Dagvoorzitter is Mathilde Lubbers.
 
Het congrestival vindt plaats in Fort aan de Buurtsteeg / Grebbelounge in Renswoude op 29 juni 2023 en duurt van 13.45 uur tot 19.00 uur. Aanmelden is mogelijk via www.kerckebosch.nl/congrestival. Hier kunt u ook het volledige programma bekijken.
 
Geplaatst op 12-06-2023

< VorigeVolgende >


Share on: