Talanx Groep investeert in Zweedse waterkrachtcentrales

De Talanx Groep, waartoe ook HDI behoort, investeert via Ampega Asset Management in groene elektriciteit die geproduceerd wordt door 15 waterkrachtcentrales op drie Zweedse riviersystemen.

Het transactievolume voor de 15-jarige stroomafnameovereenkomst (PPA) loopt in de miljoenen euro's. De partners van Talanx in de overeenkomst zijn Augusta Investment Management en het Duitse energiebedrijf Uniper. Laatstgenoemde is eigenaar en exploitant van de centrales, die al tientallen jaren elektriciteit leveren aan het Zweedse elektriciteitsnet. De innovatief gestructureerde investering breidt de steun van de Talanx Group voor de overgang naar groene energie uit en versterkt zijn rol als toonaangevende investeerder in duurzame energie.
 
"Deze transactie is bijzonder belangrijk voor de Talanx Groep: onze eerste investering in waterkracht voegt een nieuwe dimensie toe aan onze bestaande uitgebreide portefeuille van investeringen in renewable energy", zegt Dr. Jan Wicke, Chief Financial Officer van Talanx AG. "Als toonaangevende investeerder op dit gebied dragen we bij aan de voortdurende uitbreiding van investeringen in duurzame energie en dragen we in toenemende mate bij aan de overgang naar duurzame energie. De stap onderstreept ook hoe belangrijk ESG-criteria zijn voor onze beleggingsstrategie en versterkt onze brede duurzaamheidsstrategie nog verder."
 
Augusta Investment Management, dat de transactie initieerde, heeft een portefeuille van twee terawattuur aan vergelijkbare investeringen en aanzienlijke ervaring met waterkrachtcentrales in Noord-Europa. Zij is aangesteld als vermogensbeheerder voor de duur van de investering.
 
Het transactievolume voor de 15 rivierkrachtcentrales komt overeen met een jaarlijkse elektriciteitsopwekking van ongeveer 350 gigawattuur. Dit komt overeen met het elektriciteitsverbruik van bijvoorbeeld de Oost-Zweedse stad Umeå, die ongeveer 84.000 inwoners telt.
 
Zweden is een aantrekkelijke markt voor investeringen in waterkracht: 45 procent van de elektriciteit die het land jaarlijks verbruikt, wordt opgewekt in de meer dan 2.000 waterkrachtcentrales. In lijn hiermee heeft het land een sterk ontwikkelde markt voor renewable energy met een stabiel wettelijk kader.
Bron: Talanx Groep
Geplaatst op 23-06-2023

< VorigeVolgende >


Share on: