Themabijeenkomst over zorgfraude

Vanmorgen vond de themabijeenkomst van het RIEC over zorgfraude plaats in het Biosintrum in Oosterwolde. De ochtend stond in het teken van het thema zorgfraude en zorgcriminaliteit. De hoge opkomst en recente onderzoeken en publicaties onderschrijven de urgentie en het belang hiervan.

Mirjam Van Werven, Hoofd RIEC Noord-Nederland, opende als dagvoorzitter de bijeenkomst die georganiseerd werd door het Regionaal Informatie en Expertise Centrum Noord-Nederland (RIEC), waarna een interview volgde met Laurens Niëns (onderzoeker bij de Algemene Rekenkamer) die een toelichting gaf op het rapport ‘Een zorgelijk gebrek aan daadkracht’. Vervolgens lichtte Renée Emmelkamp van het VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) de rol van de gemeenten en de ontwikkelingen in de aanpak van zorgfraude toe. Tot slot heeft een van de senior analisten verteld over de rol van het RIEC Noord-Nederland bij de aanpak van ondermijnende criminaliteit die gerelateerd is aan zorgbedrijven.


Daarna is in workshops over de Handreiking Bibob, fraudebestrijding, PGB-/zorgfraude en de opsporing van zorgfraude met alle aanwezigen gekeken naar wat er gedaan kan worden tegen zorgfraude.

Door Cindy van der Helm (foto: RIEC)
Geplaatst op 15-06-2023

< VorigeVolgende >


Share on: