Uitstel ingangsdatum nieuw systeem voor schadevrije jaren

Het sectorbestuur Schade heeft besloten om de invoering van het nieuwe systeem voor schadevrije jaren met minstens een halfjaar uit te stellen, na het overnemen van het advies van de projectorganisatie.

Oorspronkelijk gepland voor 1 juli 2024, met een overgangsperiode van zes maanden voor particuliere polissen en vierentwintig maanden voor zakelijke polissen, wordt de vertraging toegeschreven aan problemen met de ontwikkeling van het centrale systeem en de voorbereiding van de deelnemers op de aansluiting ervan.

Het succesvol en soepel verlopen van de invoering is cruciaal gezien de impact op verzekeraars, volmachten, verzekeringsadviseurs en verzekerden. Alle benodigde acties worden opnieuw gepland in samenwerking met de Stichting EPS en andere betrokken partijen, terwijl een nieuwe ingangsdatum op een later tijdstip wordt bekendgemaakt.

Aangezien de ingangsdatum vastligt in bedrijfsregeling 11 (schadevrije jaren), zal de wijziging ook worden voorgelegd aan de Algemene Ledenvergadering van het Verbond op 26 juni 2024.

Meer informatie over het nieuwe systeem voor schadevrije jaren is hier te vinden.

Bron: Verbond van Verzekeraars
Geplaatst op 16-04-2024

< VorigeVolgende >


Share on: