Werk jij niet meer bij V&D?

Harry Filon is directeur bij Stichting Duurzaam. Harry vertelt hoe hij en zijn 'Angels' deze toch wel boeiende tijd ervaren en over wat ze in deze periode doen voor hun 3.000 leden. Ze zijn drukker dan ooit.

Door corona zitten we veel thuis. Voordeel is wellicht dat we tot dingen komen waar wij in de normale hectiek niet aan toe komen. Zo heb ik weer eens echte gesprekken met mijn vrouw gehad. En kwam ik er achter dat zij ontslagen is bij de V&D. 

Dit is uiteraard een grapje, waarschijnlijk zelfs al eerder gehoord. Maar het is zeker een periode waarin er meer ruimte is om te na denken over of we wel de goede dingen doen, waar we normaal bezig zijn met of we de dingen wel goed doen. Duurzaamheid is een manier van ondernemen die op de langere termijn houdbaar is. Van oudsher kijken we dan of de bedrijven ondernemen met oog voor het milieu en de samenleving. Maar in een periode van overleven gaat het ook over andere dingen. Want overleven is je bedrijf duurzaam maken.

Zo zijn wij de bedrijven gaan ondersteunen bij het verkrijgen van de steunmaatregelen en hebben we hen voortdurend geïnformeerd over wijzigingen. De ervaring leert ons dat bij 65% van de ondernemingen die door een pandemie failliet gaan, dit gebeurt in de herstartperiode na de pandemie. Voornamelijk door een gebrekkige cashflow. Daarom hebben wij een adviesrapport geschreven dat de bedrijven handvatten biedt om keuzes te maken en zich goed voor te bereiden op de herstart. Ook hebben we een video gemaakt waarin wij de consument oproepen om onderhoud en reparaties niet uit te stellen.  

Wij zijn dus drukker dan ooit, als partner van 3.000 aangesloten bedrijven die wij al meer dan zeven jaar begeleiden op de weg naar toekomstbestendigheid. You never walk alone begint niet voor niets met de positieve zinnen: “At the end of a storm. There's a golden sky”. Het stemde mij ook hoopvol toen ik deze week de TV-commercials van a.s.r. Verzekeringen zag langskomen, waarin duurzaam herstel van schade werd benadrukt. Juist corona heeft ons geleerd dat we moeten ondernemen met oog voor het milieu, de samenleving, de gezondheid en veiligheid. Samen overleven wij het coronavirus, samen stellen wij ook de toekomst veilig.      
Hopelijk worden we weer snel mobiel en kunnen we elkaar weer ontmoeten. Want wij willen dit graag met verzekeraars bespreken. Bovendien wilde ik altijd voor mijn 60e binnen zijn, maar ik had mij dit toch anders voorgesteld. 

De stichting Duurzaam is met GroenGedaan! het grootste duurzaamheidsprogramma in de BeNeLux, met meer dan 3.000 aangesloten gecertificeerde bedrijven op gebied van schadeherstel in de automotive- en propertysector. 
Geplaatst op 29-05-2020


Share on: