Herschikking Raad van Bestuur bij AGCS SE

Allianz Global Corporate & Specialty SE, de industriële verzekeraar van de Allianz Group, kondigt een herschikking van de Raad van Bestuur aan, waarbij de nadruk ligt op de verantwoordelijkheden voor de regio's en de markten, alsmede voor de Underwriting- en Claimsfuncties.

Foto: Henning Haagen

Met ingang van 1 juli 2020 wordt het aantal Chief Regions & Markets Officers (CRMO) in de Raad van Bestuur van AGCS SE teruggebracht van drie naar twee: Henning Haagen, de huidige Chief Underwriting Officer Specialty, wordt als Chief Regions & Markets Officer Regional Group 1 verantwoordelijk voor alle regionale units van AGCS buiten Noord-Amerika, waaronder Afrika, Azië-Pacific, Centraal- & Oost-Europa, het Middellandse Zeegebied, Regional Unit London en Zuid-Amerika. Als Chief Regions & Markets Officer Regional Group 2 zal Bill Scaldaferri aan het hoofd blijven staan van de North America Regional Group. Elke CRMO zal verantwoordelijk zijn voor ongeveer de helft van de activiteiten van AGCS in termen van een brutopremie-inkomen van 9,1 miljard euro in 2019.

De twee huidige AGCS CRMO's, Sinéad Browne en Hartmut Mai, zullen met ingang van 30 juni 2020 ontslag nemen uit de Raad van Bestuur van AGCS SE en AGCS verlaten. Hun verantwoordelijkheden zullen worden samengevoegd tot één enkele regionale groep 1 onder leiding van Henning Haagen. Hij zal ook toezicht houden op het Global Broker Management.

Daarnaast zullen er nog meer bestuursbenoemingen voor Underwriting en Claims plaatsvinden. Als opvolger van Haagen's huidige rol heeft AGCS Dr. Renate Strasser benoemd tot Chief Underwriting Officer Specialty voor de Raad van Bestuur, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder. Zij treedt toe tot de in Zürich gevestigde New Reinsurance Company Ltd. (VS). (NewRe), een dochteronderneming van Munich Re, waar ze momenteel CEO is. Henning Haagen zal zijn bestaande Raadsverantwoordelijkheid voor Specialty lines of business (Luchtvaart, Marine, Entertainment, MidCorp) op een interim basis behouden tot Strasser op een datum begint bij AGCS die later zal worden bevestigd.
 
De huidige Chief Underwriting Officer Corporate, Dr. Thomas Sepp, zal een herstelde rol in de Raad van Bestuur op zich nemen als AGCS Chief Claims Officer. Hij zal worden opgevolgd door Tony Buckle die vanaf 1 juli 2020 zal toetreden tot Axa XL, onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties. Als Chief Underwriting Officer Corporate zal Buckle toezicht houden op de Corporate activiteiten van AGCS.

Joachim Mueller, AGCS Chief Executive Officer, merkt op: "Sinéad en Hartmut zijn al jarenlang lid van de Raad van Bestuur van AGCS SE in verschillende functies. Ik wil hen bedanken voor hun uitgebreide lijst van bijdragen en prestaties. Met de consolidatie van het regionale leiderschap op het niveau van de Raad van Bestuur willen we onze wereldwijde aanpak bij AGCS versterken en onze organisatie vereenvoudigen. Ik kijk ernaar uit om met zowel Henning als Bill samen te werken om als één team bij AGCS wereldwijd op te treden om klanten en makelaars effectief te bedienen in al onze belangrijke markten."

Mueller verwelkomt ook Renate Strasser en Tony Buckle in de Raad van Bestuur van AGCS SE. "Renate's sterke technische en kwantitatieve achtergrond in combinatie met haar brede ervaring in de schadeverzekeringsbranche is precies de vaardigheid die we nodig hebben. Tony heeft een sterke reputatie op het gebied van het herpositioneren van portefeuilles voor prestaties, evenals uitgebreide ervaring in acceptatie en portefeuillebeheer. We hebben al een lange weg afgelegd in onze verzekeringstechnische ommekeer en nu zullen de twee nieuwe bestuursleden verder helpen bij het sturen van onze portefeuilles naar duurzame winstgevendheid."

De benoeming van Thomas Sepp als Chief Claims Officer weerspiegelt de belangrijke rol van Claims, zoals Mueller uitlegt: "Claims is het moment van de waarheid voor onze klanten en ook een belangrijk element van technische uitmuntendheid in onze business. Met zijn sterke analytische vaardigheden en zijn expertise op het gebied van acceptatie en claims zal Thomas ons schadeteam naar een hoger niveau tillen, waardoor zowel de dienstverlening aan onze klanten als de interne schadeanalyse en de identificatie van schadetrends zullen worden verbeterd."

Biografieën in een oogopslag
Henning Haagen is in april 2020 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van AGCS SE. Voorheen was hij het Regionaal Hoofd Specialiteit van AGCS en tevens Northeast Zone Executive voor Noord-Amerika, een functie die hij sinds januari 2017 bekleedde. Bill Scaldaferri trad in 2012 toe tot de Raad van Bestuur van AGCS SE als vertegenwoordiger van AGCS North America als President en CEO. Thomas Sepp stapte in 2019 over naar de Raad van Bestuur van AGCS SE, nadat hij hoofd van MidCorp Business en plaatsvervangend hoofd van Global P&C voor Allianz SE was geweest. Voordat hij in 2014 bij Allianz Group kwam, werkte hij vijf jaar bij Zurich Insurance Group in senior leiderschapsfuncties, waaronder Chief Claims Officer, en was hij voorheen partner bij McKinsey & Company.

Sinds 2016 is Renate Strasser Chief Executive Officer van NewRe, een vervoerder van Munich Re Group. Zij is verantwoordelijk voor de gehele juridische entiteit die vanuit Zürich opereert, inclusief de traditionele herverzekering van eigendommen en slachtoffers, gestructureerde herverzekeringsoplossingen, weerderivaten en levensverzekeringen. Strasser bracht zes jaar door als assistent-professor voor Corporate Finance aan de Universiteit van Klagenfurt, voordat hij in 2004 toetrad tot de Munich Re Group als prijsdeskundige voor de luchtvaart. Vanaf 2007 nam ze de rol van Head of Aviation Facultative over, waar ze verantwoordelijk was voor de wereldwijde portefeuille. Strasser heeft een MBA van de Universiteit van Graz (Oostenrijk) en een PhD in Business Administration/Corporate Finance van de Universiteit van Klagenfurt (Oostenrijk).

Tony Buckle begon zijn carrière in financieel advies bij Andersen, voordat hij bij GE Capital de verzekeringssector inging. Vervolgens heeft hij senior onderschrijvings- en portfoliomanagementfuncties bekleed, zowel in de herverzekeringssector (Swiss Re, GE Frankona) als in de bedrijfsverzekeringssector (Swiss Re Corporate Solutions, RSA en AXA XL), laatstelijk als Chief Underwriting Officer International P&C bij AXA XL, gevestigd in Zürich. Buckle is afgestudeerd aan de Universiteit van Cambridge en heeft een MPhil van de Universiteit van Londen en een MBA van Instituto de Estudies Superiores de la Empresa (IESE) in Barcelona, Spanje.
Geplaatst op 23-06-2020


Share on: