Achmea verlengt samenwerking LexisNexis met focus op data-analyse

Verzekeraar Achmea heeft de samenwerking met LexisNexis met drie jaar verlengd. Naast de (inter)nationale media-monitoringsdiensten maakt Achmea gebruik van de data-analysemogelijkheden van LexisNexis.

Achmea gebruikt deze informatie om maatschappelijk relevante ontwikkelingen snel te kunnen herkennen en hier voor klanten op in te spelen. Achmea is tevens kennispartner van het internationale ontwikkelteam van LexisNexis. Via o.a. nieuwsbrieven en de Achmea Nieuws App worden zo’n 700 kenniswerkers bij Achmea realtime op de hoogte gehouden van actualiteiten over voor hen relevante thema’s uit o.a. print- en online media, politiek, vakmedia, blogs en radio en televisie. Daarnaast beschikt Achmea over een eigen archief en de archiefdatabase Nexis.


Inspelen op veranderende wensen
“Achmea staat midden in de maatschappij en zet zich in voor een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving. Uiteraard is het voor onze collega’s van belang de actuele ontwikkelingen in de sector, maar ook daarbuiten, nauwgezet te volgen. Zo weten zij wat er leeft en kunnen zij nog beter inspelen op de veranderende wensen van onze klanten. Met de overeenkomst met LexisNexis stellen we hen hiertoe nog beter in staat”, aldus Stefan Kloet, directeur Corporate Communicatie.


Waardevolle inzichten voor de verzekeringsbranche
Vice President Product Manon van der Velde van Nexis Solutions: “Wij zijn zeer verheugd dat de samenwerking met Achmea wordt voortgezet in de komende jaren. Het corporate communicatieteam van Achmea loopt vóór in hun werkveld. Het team zet sterk in op data-analyse om strategische inzichten te verkrijgen in wat speelt in de maatschappij. Het is inspirerend om te zien hoe Nexis Newsdesk hen ondersteunt bij pro-actief stakeholder en reputatiemanagement. Wij kijken ernaar uit om ook in de toekomst te blijven innoveren en een sterke partner voor Achmea te zijn.”

Geplaatst op 03-07-2020

Volgende >


Share on: