HSD organiseert online break-out sessie

The Hague Security Delta (HSD) organiseert op 29 oktober een online break-out sessie. Tijdens de break-out sessies van dit HSD Café worden de huidige staat en trends van AI in security besproken. De kansen, uitdagingen en nieuwe risico’s. Ook wordt de ethische kant van het gebruik van AI bekeken, het tegengaan van bias en het kunnen verklaren van de uitkomsten.

In 2019 realiseerde HSD het duidingsrapport Understanding the Strategic and Technical Significance of Technology for Security. Implications of AI and Machine Learning for Cybersecurity. Een van de uitkomsten uit het rapport was dat Nederland op een aantal gebieden een sterke positie heeft, maar dat samenwerking tussen bedrijfsleven, onderzoeksinstellingen en overheid noodzakelijk is om deze te behouden en uit te bouwen als het gaat om de ontwikkelingen in Kunstmatige Intelligentie in relatie tot cybersecurity.

Op donderdag 29 oktober 2020 wordt opnieuw de dialoog aangegaan tijdens break-out sessies van 15.30 uur tot 16.45 uur om te kijken waar we nu staan. Deze dialoog sluit aan op een eerder opgenomen webinar met:

  • Inald Lagendijk, Distinguished professor Delft University of Technology en voorzitter van de Cybersecurity Research group;
  • Mirko Tobias Schäfer, Associate professor Utrecht University en directeur van de Utrecht Data School;
  • Joris den Bruinen, Directeur The Hague Security Delta en voorzitter van de werkgroep Security, Peace & Justice van de Nederlandse AI Coalitie.

Bekijk de Webinar!
Voorafgaand aan de sessies wordt u uitgenodigd om onderstaande Engelstalige Webinar over Artificial Intelligence te bekijken. 
Een gesprek met HSD en hoogleraren over de ontwikkelingen, kansen en ethische aspecten van AI en Security.
Door hier te klikken komt u uit bij de video. 
Geplaatst op 16-10-2020


Share on: