Al ruim 3.000 bomen geplant in the Zurich Forest

Vorig jaar maakte Zurich bekend sponsor te zijn van een groot herbebossingsproject in Brazilië. De verzekeraar plant de komende acht jaar een totaal van één miljoen bomen in het Atlantisch Woud. In de Benelux heeft Zurich onder de naam ‘Let’s Grow Together’ het initiatief gelanceerd dat de makelaar voor elke aangebrachte polis een boom mag planten in hetzelfde woud.

Actie wordt verlengd tot 30 juni
Ruim twee maanden later laat Zurich weten dat de teller inmiddels staat op 3.052 bomen, bovendien wordt de actie verlengd tot 30 juni 2021. Tim van Lier, initiatiefnemer bij Zurich Benelux: "we denken uiteraard niet dat de bomen een onderscheidende factor zijn, maar het is een mooie manier om in coronatijd een gesprek aan te knopen met onze partners.’’ 

Het project is bijzonder omdat het zich sterk focust op biodiversiteit. Het gaat daarom niet om de kwantiteit, maar juist om het vermogen van de bomen om andere vormen van leven te ondersteunen. Tim Van Lier: ‘’Helaas zijn veel aangeplante bossen waarover we lezen niet duurzaam en daarom ook niet bestendig tegen bijvoorbeeld brand. In the Zurich Forest worden 80 tot 120 verschillende soorten bomen geplant door Instituto Terra, opgericht door Sebastião Salgado en zijn vrouw Lélia. Samen met lokale gemeenschappen en wetenschappers hebben zij sinds 1998, 600 hectare duurzaam herbebost met veel aandacht voor de biodiversiteit!’’

Zurich
Zurich Insurance Group (Zurich) is een toonaangevende multi-line verzekeraar die zijn klanten op wereldwijde en lokale markten bedient. Met ongeveer 55.000 medewerkers biedt Zurich een breed scala aan producten en diensten op het gebied van schade en van levensverzekeringen in meer dan 215 landen en gebieden. Tot de klanten van Zurich behoren particulieren, kleine en middelgrote bedrijven, grote lokale ondernemingen en multinationals. Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Zurich, Zwitserland, waar het bedrijf in 1872 werd opgericht. De holding, Zurich Insurance Group Ltd (ZURN), is genoteerd op de SIX Swiss Exchange en heeft een niveau I American Depositary Receipt (ZURVY) programma, dat onderhands wordt verhandeld op OTCQX. Meer informatie over Zurich is te vinden op www.zurich.com.

In de Benelux is Zurich een van de meest gespecialiseerde verzekeringsmaatschappijen op het gebied van non-life verzekeringen voor lokale en internationale bedrijven. Zurich heeft ongeveer 200 medewerkers in haar Benelux kantoren (Den Haag, Zaventem en nu ook in Antwerpen) die nauw samenwerken met collega's in het wereldwijde netwerk. 
 
Geplaatst op 26-01-2021

< VorigeVolgende >


Share on: