HDI biedt nieuwe verzekeringsoplossingen voor de kunstmarkt

Het nieuwe Kunst & Lifestyle team van de HDI Group heeft de oprichtingsfase afgerond en start per direct met het afsluiten van verzekeringen op de continentale Europese kunstverzekeringsmarkt. Er worden uitgebreide verzekeringsoplossingen aangeboden aan particuliere klanten, galeries en musea voor alle soorten kunstwerken en verzamelobjecten.

De intrede op de kunstverzekeringsmarkt gebeurt met een gespecialiseerde onderneming, HDI Global Specialty Underwriting Agency GmbH, met maatschappelijke zetel in Keulen. De centrale risicodrager zal HDI Global Specialty SE zijn. De gekozen structuur laat toe dat de flexibiliteit van een gespecialiseerde maatschappij wordt gecombineerd met de mogelijkheden en capaciteiten van HDI Global Specialty SE.
 
Binnen het Underwriting Agency zal Dr. Alexander Wiebe als Managing Director verantwoordelijk zijn voor dit bedrijfssegment. Hij heeft de afgelopen weken een gespecialiseerd team samengesteld met een lange staat van dienst en jarenlange ervaring in deze sector: Philippe Dietz als Head of Underwriting en Christina Meyer als Senior Underwriter, samen met Christian Himmelberg als Head of Claims. Het team zal worden aangevuld met andere specialisten in staffuncties.
 
"Wij beschouwen onszelf als een deel van de kunstgemeenschap", aldus Alexander Wiebe over zijn team. "Ons doel is om samen met onze klanten en verkooppartners het onverwachte te voorkomen, waardevolle objecten oordeelkundig en deskundig te verzekeren en op deze manier het culturele erfgoed voor de lange termijn te behouden. Enerzijds nemen wij daarmee de risico's van onze klanten op ons, anderzijds maken wij ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid waar."
 
De nieuwe producten voor kunst en verzamelobjecten zijn met onmiddellijke ingang beschikbaar. Ze bieden onder meer de volgende kenmerken:
 
Verzekering van particuliere en bedrijfscollecties:
  • All-risk dekking voor verzamelobjecten van elk type (incl. mediakunst)
  • Snelle, onbureaucratische en snelle documentatie en wijzigingen
  • Professionele schadeafhandeling inclusief vergoeding van de kosten in verband met het schadegeval
 
Aanbod voor musea:
  • Verzekering van museuminventarissen, (permanente) bruiklenen, referentiebibliotheken, catalogusvoorraden, technische tentoonstellingsaccessoires, inclusief tijdelijke verhuizing naar restaurateurs, enz.
  • Verzekering zonder onderbreking in overeenstemming met de internationale normen.
  • Professionele en deskundige ondersteuning bij acceptatiekwesties en in geval van schade 
 
Verzekering voor het galeriebedrijf:
  • All-risk dekking voor eigen bezit, commissie- en tentoonstellingsartikelen en bruiklenen, medeverzekering van technische tentoonstellingstoebehoren, kas- en catalogusinventarissen
  • Uitgebreide vergoeding van kosten in geval van schade, bijvoorbeeld voor opruimings-, transport- en opslagkosten
  • Naadloze dekking tijdens transport
 
Het kunstverzekeringsaanbod wordt in de particuliere sfeer (B2C) aangevuld met de mogelijkheid om kostbare inboedel en woonhuizen te verzekeren met allriskdekking. Voor vermogende particulieren (HNWI) is het nu al mogelijk om ook privévliegtuigen te verzekeren. Uitbreiding van het aanbod van levensstijlverzekeringen met HNWI's als doelgroep is gepland.  
 
Het team neemt ook de bestaande activiteiten op het gebied van kostbaarhedenverzekeringen van HDI in Duitsland over. Dit betreft allriskverzekeringen voor waardevolle voorwerpen zoals juwelen, contant geld, goud, en de inhoud van brandkasten en kluizen. HDI biedt ook "cash in transit"-verzekeringen voor vervoerders van geld en kostbaarheden. HDI wordt in dit segment al beschouwd als een van de toonaangevende aanbieders.
 
HDI Global Specialty Underwriting Agency kan underwritingvolmachten delegeren aan vooraanstaande gespecialiseerde verkooppartners. Deze volmachten zijn bedoeld om deze partners in een uitstekende positie ten opzichte van de concurrentie te plaatsen, omdat zij dicht bij de klant staan en snel kunnen reageren.
Geplaatst op 23-03-2021

Volgende >


Share on: