Per ongeluk de verkeerde brandstof getankt? Dit moet je doen!

Heb je per ongeluk je dieseltank volgegooid met benzine of andersom? Maak je geen zorgen, want dit kan iedereen overkomen. In dit artikel lees je tips over wat je kunt doen en of de kosten worden vergoed door de verzekering of pechhulpdienst.

Laat de tank leegpompen
Zit er diesel in je benzinetank of andersom, dan is het belangrijk om de motor niet te starten. Het is namelijk noodzakelijk dat eerst de tank wordt leeggepompt. Wanneer je een abonnement hebt bij een pechhulpdienst, kun je het beste contact met hen opnemen. Vraag wel na of het leegpompen van de tank onder je verzekering valt. Is dat niet het geval? Informeer dan naar de kosten en neem eventueel contact op met een andere pechhulpdienst wanneer het erg duur gaat uitvallen. 
 
Pas op voor schade
Ga je toch rijden met verkeerde brandstof, dan kan de motor van je auto schade oplopen of zelfs helemaal kapot gaan, waardoor je een nieuwe aan moet schaffen. Heb je een oude of tweedehands auto? Dan wordt dit een dure grap, want vaak zijn de kosten voor een nieuwe motor nog hoger dan de waarde van de auto. Helaas vergoedt de autoverzekering geen schade wanneer je met verkeerde brandstof gaat rijden. Let daarom altijd goed op of je de juiste brandstof tankt en laat de tank leegpompen wanneer dat niet het geval is om schade te voorkomen.
 
Voorkomen is altijd beter
Vaak weet je bij je eigen auto wel op welke brandstof die rijdt. Leen je een auto van iemand anders of huur je een auto? Vraag dan goed na welke brandstof je moet tanken. Mocht je dit vergeten zijn, dan kun je altijd nog het instructieboekje nalezen dat bij de auto hoort. Zo weet je zeker dat je de juiste brandstof tankt.
Geplaatst op 04-10-2021

< Vorige


Share on: