Tesla schakelt zelfrijdende functie uit in VS

Na de eerdere problemen met de zelfrijdende functie van Tesla in de Verenigde Staten, is in overleg met de Amerikaanse toezichthouder NHTSA besloten een software-update uit te voeren, waardoor de zelfrijdende functie wordt uitgeschakeld.

Het Amerikaanse persbureau Bloomberg heeft dinsdag 1 februari gemeldt dat Tesla in de Verenigde Staten een software-update gaat uitvoeren op meer dan 53 duizend auto's. Het Full Self-Driving-systeem wordt hiermee volledig uitgeschakeld.

Na overleg met de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) is dit door de autofabrikant besloten. Deze functie leidt tot gevaarlijke situaties, omdat de auto's langzaam doorrijden op kruispunten, ook al komen ze op een kruising waar een stopbord staat. Het systeem werkte alleen wanneer er geen andere voertuigen, fietsers of voetgangers in de buurt van de auto waren.

De software-update in de VS heeft betrekking op 53 duizend auto's en geldt voor de Model S, Model X, Model 3 (bouwjaar 2017-2022) en de Model Y (bouwjaar 2016-2022).

Lees hier ook de eerdere berichtgeving over een ongeval met een uber-taxi in de Verenigde Staten uit 2018.

Geplaatst op 02-02-2022

< VorigeVolgende >


Share on: