Vakgarage verruilt VakPlan voor Qualified Modern Car Repair-Premium

Vakgarage gaat de uniforme kwaliteit en hospitality borgen door alle driehonderd en veertig vestigingen aan te sluiten op het Qualified-Premium programma. Hiermee komt een einde aan het VakPlan.

Uniforme kwaliteit is van groot belang voor iedere formule. De kwaliteit, service en gastvrijheid moet overal hetzelfde zijn, ongeacht welke vestiging men binnenstapt. “Uiteraard zijn er vestigingen waar men twee stappen verder gaat, maar we willen dat iedere vestiging minimaal de kwaliteit en service biedt waar Vakgarage voor staat”, zegt Vishal Durgaram van Vakgarage. Tot op heden werd dit geborgd door het eigen VakPlan. “Inhoudelijk mankeerde er eigenlijk niet veel aan het VakPlan. Maar het zijn kwaliteitseisen die wij zelf hebben opgesteld en beheren. De controle werd gedaan door de Corbo, die weer aan ons rapporteerde. We gaan nu de kwaliteit borgen door aan te sluiten op Qualified-Premium. Hierbij beheert Stichting Duurzaam Repareren de programma-eisen, rapporteren de auditeurs aan hen en wordt door hen besloten of een vestiging wel of niet aan de standaard voldoet. Zo kunnen wij objectief en onafhankelijk de kwaliteit van ons netwerk aantonen. Ook past dit label beter bij onze ambities buiten de grens aangezien het Qualified-Premium label ook in België actief is."
  
Harry Filon van Qualified Modern Car Repair benadrukt: “We toetsen de bedrijven om een beeld te krijgen van aan welke kwaliteits- en hospitality eisen men niet voldoet. Met als doel dit samen met de ondernemer op orde te brengen. Noodzakelijke opleidingen en trainingen, wettelijke zaken zoals Arbo formaliteiten, beschikbaarheid van data en informatie, de juiste apparatuur et cetera wordt in de basis gecheckt. De netheid van het bedrijf, een goede wachtruimte, toiletten, parkeergelegenheid, et cetera vallen onder de Premium module”. 
Binnen een jaar wil men alle Vakgarage vestigingen op het Qualified-Premium niveau hebben. “Vakgarage is de op één na grootste formule in Nederland. Of we ooit de grootste zullen zijn weet ik niet, maar we willen wel de beste zijn. Of in ieder geval worden”, zegt Durgaram.
Qualified Modern Car Repair is mei 2021 gestart met als target om binnen één jaar honderd bedrijven op het keurmerk aan te sluiten. Mede door het aansluiten van Vakgarage zullen dit er meer dan zeshonderd zijn.
Geplaatst op 03-05-2022

< VorigeVolgende >


Share on: