Opening vierde kantoor van JBL&G in Rotterdam

Het kende een wat vreemd begin in rare jaren, maar ruim anderhalf jaar na de start kon de vestiging Rotterdam van letselschadebureau JBL&G afgelopen vrijdag eindelijk officieel worden geopend. Ondanks de beperkingen tijdens de coronacrisis slaagde het kantoor in Rotterdam er toch al in de bezetting sindsdien ruim te verdubbelen: van drie naar zeven man juridisch personeel. En de groei zit er nog in.

Team vestiging Rotterdam, zevende teamlid ontbreekt op de foto

Regiomanager mr. Frans Overkleeft kon zijn genodigden vrijdag dan ook met een gerust hart optimistisch toespreken: “Ondanks die rare start middenin coronatijd hebben we hier toch al heel veel mensen kunnen helpen, en weten de cliënten ons al goed te vinden.”


De regio Rijnmond heeft een inwonertal van circa 1,2 miljoen inwoners, wat het gebied tot een van de dichtstbevolkte regio's van Nederland maakt. De regio kent veel zware industrie, de havens, veel snelwegen, maar ook N-wegen in Brabant en Zeeland, veel verkeersknooppunten, files en zware voertuigen. Overkleeft: “Bedrijfs- en verkeersongevallen liggen overal op de loer, zeg maar, en áls het dan een keer misgaat, dan gaat het vaak ook goed mis. Daarbij kunnen veel mensen onze hulp heel goed gebruiken, omdat ze er zelf echt niet uitkomen met werkgevers, bedrijfsartsen en verzekeraars. Tegelijkertijd is het hier vaak ook praktisch volk: ze willen waar ze recht op hebben.”


Van drie naar zeven juristen en juridisch medewerkers was een toename die al voorzien was; in totaal is er plek voor zo’n tien man in Rotterdam. De vrijdag voor de officiële opening uitgenodigde vakbroeders en -zusters, verzekeraars, belangenbehartigers en letselschadeadvocaten, konden natuurlijk het nieuwe kantoor aan de Vareseweg bewonderen. Daarna werd aan picknick- en statafels buiten samen genoten van een vegetarische rijsttafel.


Daarmee is JBL&G nog niet klaar met de feestelijkheden, noch met de groei. Op 5 augustus wordt het nieuwe kantoor in Den Haag geopend. Het ging in april al officieus van start met een voorhoede van twee juristen, maar breidt ook al gestaag uit. Voorts is JBL&G van plan om dit najaar nog een zesde vestiging te openen in het zuiden, waarschijnlijk in Breda. Er zijn al mensen voor aangenomen, en de wervingsprocedures voor nog meer letselschadejuristen en Register-Experts zijn net gestart. JBL&G is nu al, 11 jaar na de oprichting, met vijf vestigingen en meer dan zestig man personeel, een van de grootste letselschadebureaus van Nederland.


Het opzetten van steeds meer filialen heeft niet zozeer met expansiedrift, als wel met bereikbaarheid en duurzaamheid te maken, verduidelijkt CEO Steffy Roos du Maine: "We vinden het belangrijk om dichtbij onze cliënten te zitten. We hechten erg aan huisbezoek bij slachtoffers en crossen daar graag het hele land voor door, maar dat moet wel haalbaar zijn en praktisch blijven. Na de komst van onze filialen in Amsterdam, Groningen en Deventer was het daarom een vanzelfsprekende stap om ook wat meer naar het zuiden en westen te kijken, en kwamen Rotterdam en Den Haag algauw in beeld, en straks dus nog Breda of Tilburg. Iederéén heeft recht op onze hulp.”

Geplaatst op 21-07-2022

< VorigeVolgende >


Share on: