Van Ameyde Marine verstevigt de basis in Azië met Van Ameyde Marine Asia

Van Ameyde Marine is al enkele jaren onder de naam Seasia actief in Azië. In verband met de groeiende vraag naar meer verzekeringsgerelateerde diensten in de gehele Azië-Pacific-regio, heeft Van Ameyde Marine onlangs Seasia in zijn geheel overgenomen en het dienstenpalet fors uitgebreid. Ook heeft het de naam van de in Azië gevestigde tak gewijzigd in Van Ameyde Marine Asia.

De directie van Van Ameyde Marine Asia. Van links naar rechts: Rutger Bierman, Sanjay Varma en Olof Koning.

Om de bestaande expertise beter te kunnen exploiteren heeft Van Ameyde Marine per 1 juli jongstleden tevens een nieuwe directie aangetrokken voor Van Ameyde Marine Asia, bestaande uit scheepswerktuigkundige Olof Koning (Managing Director), kapitein Rutger Bierman (Directeur Offshore & Energy) en kapitein Sanjay Varma (Directeur Shipping). Het drietal is gestationeerd in Singapore, de hoofdvestiging van Van Ameyde Marine Asia, en is verantwoordelijk voor de gehele Asia Pacific-regio.

 

De acquisitie van de aandelen vond al in 2019 plaats en sindsdien verricht Van Ameyde Marine onder de naam Seasia diverse onderzoeks-, advies- en schadepreventiegerelateerde werkzaamheden in Azië. Na de totale overname van het bedrijf is het dienstenpalet fors uitgebreid. Zo verricht het bedrijf inmiddels meer dan 100 verschillende diensten, waaronder P&I-inspecties, schade-expertises, conditie-, geschiktheids- en OVID-inspecties, casco, machinebreuk, ladinginspecties, schadepreventie, onderzoek naar ongevallen op zee, getuigen-deskundigenwerk, nieuwbouwinspecties, inspecties in verband met de wet- en regelgeving en claimshandling. Met al die diensten kan Van Ameyde Marine Asia het Singaporese netwerk bestaande uit onder andere scheepsverzekeraars, P&I clubs en Nederlandse ondernemingen ondersteunen bij hun schadebeheer.

 

Walter Dekkers, Managing Director Van Ameyde Marine: "De meeste P&I clubs en maritieme verzekeringsmaatschappijen hebben nu een vestiging in Singapore en deze investering brengt ons dichter bij onze internationale klanten. Wij hebben in Van Ameyde Marine Asia geïnvesteerd om ervoor te zorgen dat de regio en onze klanten kunnen profiteren van dezelfde kwaliteit van survey en diensten als onze klanten in Europa. De ontwikkeling in Singapore maakt deel uit van de bredere strategie van Van Ameyde Marine om wereldwijd meer bekendheid te geven aan de onderneming, haar diensten en merken. Twee van die merken, namelijk Van Ameyde Krogius en Van Ameyde McAuslands, zijn respectievelijk 150 en 135 jaar actief."

 

Van Ameyde Marine Asia’s Managing Director Olof Koning: “Inmiddels hebben we al best wat stappen gezet. Zo is het fysieke kantoor in Hongkong vanwege Covid gesloten en vormt de vestiging in Singapore de hoofdzetel van Van Ameyde Marine Asia. Daar is bewust voor gekozen vanwege het geografische belang van Singapore voor de maritieme, offshore en energiemarkten. We hebben de oude vestigingen verruild voor nieuwe kantoren in Singapore's Central Business District en hebben een team van in-house inspecteurs en ingenieurs aangesteld. Daarnaast zijn we bezig met het opzetten van nieuwe businesslines, want vanuit Azië hebben we veel ervaring in de offshore, olie, gas en new energy.

Singapore blijft een heel belangrijk maritiem knooppunt, ook voor de bredere Azië-Pacific-regio. Met een uitgebreid team van meer dan 100 in-house surveyors wereldwijd en de service vanuit Singapore kunnen we onze klanten in de hele regio beter van dienst zijn."

Geplaatst op 22-07-2022

< VorigeVolgende >


Share on: