Verenigingsdag van Verbond van Verzekeraars op 8 september

Bekenden terugzien en nieuwe mensen in de sector ontmoeten, dat is waar de Verenigingsdag van het Verbond van Verzekeraars om draait. Samen met dagvoorzitter Marijke Roskam trapt het Verbond het 2e halfjaar van 2022 af en werpen ze een blik op de toekomst van verzekeren. Met sessies van Werner Schouten (BNR Koplopers), Martin Visser (Financiële Telegraaf) en Jeff Gaspersz (Nyenrode).

Het programma bestaat uit drie sessies en de spreker draait door!
Omdat kiezen soms lastig is mag jij tijdens de deelsessies blijven zitten, want de sprekers draaien door. 

1 Hoe realiseren we onze duurzaamheidsambitie?
Spreker | Werner Schouten | Bekend van BNR Koplopers en de Jonge Klimaatbeweging. Werner is een constructieve rebel die aanjaagt, lef toont en inspireert om de duurzame transitie van onze samenleving te versnellen. Dat doet hij vanuit zijn strijd voor generatiegerechtigheid. “Dat betekent dat we ons toeleggen op wat ‘nodig is’ om die leefbare wereld in 2100 te realiseren. In plaats van ons blind te staren op wat ‘mogelijk lijkt’ in de huidige markt of het huidige politieke landschap. Niet handelen vanuit vermeende haalbaarheid, maar vanuit reële noodzakelijkheid."

2 Is economische groei nog realistisch?
Spreker | Martin Visser | Journalist bij de Financiële Telegraaf. Martin maakt de complexe wereld van de economie begrijpelijk. Daarom is hij veelgevraagd om economische actualiteiten te duiden en te becommentariëren. Martin is veelvuldig te horen op Radio 1 en BNR Nieuwsradio en te zien bij EenVandaag en Jinek. Tijdens de Verenigingsdag geeft hij uitleg over de economie anno 2022. Hoe kijkt hij naar economische groei en de financiële sector?

3 Wat zijn belangrijke gamechanges voor jouw bedrijf?
Spreker | Jeff Gaspersz | Hoogleraar Innovatie aan Nyenrode Business Universiteit. De innovatiekracht van een organisatie of team vergroten om uitdagingen, als de duurzaamheidsambitie, maatschappelijke rol en toekomstbestendigheid van verzekeraars, aan te gaan. Daarvoor ben je bij Jeff Gaspersz aan het juiste adres. Het is zijn missie om mensen en bedrijven te helpen hun innovatie- en creatiekracht te vergroten om zo hun doelen waar te maken. Zin in een dosis inspiratie en concrete handvatten voor innovatief werken? Mis deze deelsessie dan niet.


Verzekeren doen we samen
Na afloop van de deelsessies is er een plenaire sessie waarin verzekeringsprofessionals met elkaar in gesprek gaan over deze drie belangrijke onderwerpen. Er zijn verschillende rondetafels waarin scherpe stellingen aan bod komen over duurzaamheid, economische groei en toekomstbestendige organisaties. Ook jij bent meer dan welkom om jouw mening, zorgen, vragen en ideeën te delen. Want één ding is zeker, verzekeren moeten we samen (blijven) doen.

Bestemd voor
Deelname is exclusief voor medewerkers van organisaties die aangesloten zijn bij het Verbond van Verzekeraars. Deelname is vooral interessant voor bestuurders en voor oud-deelnemers van Verbondscourse en het Jongeren Innovatie Programma.


Tijd
Ontvangst en lunch: 12:30 - 13:30 uur
Start sessies: 13:30 uur
Borrel: 17:00 uur


Kosten
Voor medewerkers werkzaam bij een lid van het Verbond van Verzekeraars zijn aan deelname geen kosten verbonden. Deze bijeenkomst valt onder het lidmaatschap. Weet je niet zeker over jouw organisatie lid is van het Verbond van Verzekeraars check dan de ledenlijst.


Aanmelden
Schrijf je in via het inschrijfformulier. Let op: aanmelden kan tot en met dinsdag 6 september a.s., 12.00 uur.

Bron: Verbond van Verzekeraars
Geplaatst op 14-08-2022

Volgende >


Share on: