Wim van de Kraats benoemd tot Chief Risk Officer Aegon Nederland

Wim van de Kraats is per 1 september 2022 benoemd tot Chief Risk Officer van Aegon Nederland. Hij wordt daarmee lid van de Management Board Aegon NL in een statutaire rol. Wim neemt het stokje over van Willem Horstmann die Aegon op 1 februari van dit jaar verliet. In de tussenliggende periode nam Martijn Tans als interim-CRO de werkzaamheden waar.


Wim van de Kraats is nu Head of Operational & Model Risk Management bij Aegon Group. Hij kwam in 2004 naar Aegon om operational risk management als nieuwe, groepsbrede functie op te zetten. In de afgelopen jaren heeft Wim verschillende risk management functies geleid, waaronder Model Validatie, Model Risk Management, Risk Governance, Internal Control en meer recentelijk werd IT Risk management aan zijn portefeuille toegevoegd. Vóór Aegon was Wim werkzaam bij Rabobank en PricewaterhouseCoopers.


Cruciale functie 
Allegra van Hövell-Patrizi, CEO van Aegon Nederland: “Ik ben zeer gelukkig met de benoeming van Wim van de Kraats als Chief Risk Officer. Het maakt me trots dat we iemand voor deze positie in onze eigen organisatie hebben gevonden! Risk is voor ons bedrijf een cruciale functie. We moeten continu een afweging maken welke risico’s we mijden en welke we bewust aangaan. Dat wordt door onze klanten van ons verwacht en de CRO speelt daarom een belangrijke rol in ons management team. Wim brengt een brede ervaring in het risk domein. En door zijn eerder rollen binnen Aegon Group heeft hij al veel kennis over Aegon Nederland.”

Geplaatst op 09-08-2022

< VorigeVolgende >


Share on: