Usain Bolt vandaag in Nederland voor Bolt Battles van Allianz Direct

Ieder kind moet de kans hebben om te sporten en niets zou dat in de weg moeten staan. Daarom organiseert online verzekeraar Allianz Direct vandaag de Bolt Battles. Usain Bolt, de snelste man ter wereld, staat samen met 64 deelnemers, jong én oud, en diverse bekende Nederlanders in de startblokken om aandacht te vragen en geld op te halen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor de sport- of cultuurclub voor kinderen en jongeren uit gezinnen met geldzorgen.

Battles onder leiding van bekende Nederlanders
Usain Bolt zal de teams in een snelcursus waarbij naast snelheid ook aandacht is voor andere belangrijke sportieve skills klaarstomen. Diverse bekende Nederlanders als Remy Bonjasky, Nasser El Jackson, Sanne Wevers, rapper Dio, Stijn van Vliet en Tim Senders zijn vandaag aanwezig om de deelnemende teams tijdens diverse battles te begeleiden en aandacht te vragen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur

1 op de 11 kinderen kan vanwege financiën niet sporten
Een op de elf kinderen in Nederland groeit op in een gezin waar te weinig geld is om contributie te betalen voor een sport- of cultuurclub*. Er wordt gevreesd dat het aantal kinderen dat geen sport- of muziekles kan volgen door de inflatie nog verder zal toenemen, omdat dit één van de eerste uitgavenposten is waar ouders op bezuinigen**. Deze kinderen kunnen dus niet voetballen, dansen of hardlopen, terwijl sporten met leeftijdsgenoten essentieel is voor de ontwikkeling van kinderen. Nederlanders worden daarom opgeroepen om voor deze kinderen in actie te komen door via een speciale landingspagina te doneren.

“Sport en spel inspireert mensen en brengt ze bij elkaar. Sporten zou voor iedereen mogelijk moeten zijn en met de Bolt Battles hopen we nog meer mensen hier bewust van te maken. Het is fantastisch dat één van ’s werelds grootste atleten in de geschiedenis, Usain Bolt, en ook diverse BN’ers deze dag meer bekendheid geven”, vertelt Ron Adams, Head of Marketing & Sales bij Allianz Direct.

Monique Maks, directeur Jeugdfonds Sport & Cultuur vertelt: “We zijn ontzettend trots op het mooie partnership met Allianz Direct en dankbaar dat zij de Bolt Battles voor het Jeugdfonds organiseren. Nu al kunnen 2 à 3 kinderen per klas geen lid worden van een sport- of cultuurclub omdat er thuis te weinig geld is. Als gevolg van de inflatie stijgt dit aantal. Hierdoor is het belangrijk dat ouders de weg naar het Jeugdfonds weten te vinden en om hulp durven vragen. Daar draagt de financiële bijdrage en de aandacht rondom de Bolt Battles enorm aan bij.”

Via deze pagina kun je een donatie doen aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

*Bron: SCP https://digitaal.scp.nl/armoedeinkaart2019/ 
**Bron: NOS https://nos.nl/artikel/2443350-jeugdfonds-waarschuwt-door-inflatie-minder-kinderen-op-sport-en-muziekles

Geplaatst op 20-09-2022

< VorigeVolgende >


Share on: