Swiss Re verwacht totale schadeclaims orkaan Ian op 50 tot 65 miljard dollar

Orkaan Ian kwam op 28 september 2022 in het westen van Florida aan land. Met windsnelheden van ongeveer 240 km/u was Ian een van de sterkste orkanen ooit in de VS, die niet alleen de getroffen regio heeft blootgesteld aan extreem harde wind, maar ook aan stormvloeden en stortregens. Swiss Re schat de schadeclaims in de verzekeringsmarkt op 50 tot 65 miljard dollar.

 
  • Swiss Re verwacht voor Q3 2022 een netto verlies van ongeveer op 0,5 miljard dollar.
  • Swiss Re zal zijn doelstelling van 10% rendement op eigen vermogen in 2022 waarschijnlijk niet halen, maar handhaaft zijn winstgevendheidsdoelstellingen voor 20241
  • Swiss Re ligt op koers om haar doelstellingen voor 2022 voor Life & Health Reinsurance (L&H Re) en Corporate Solutions te halen, maar zal de doelstelling voor de genormaliseerde2 gecombineerde ratio voor Property & Casualty Reinsurance (P&C Re) waarschijnlijk niet halen.
  • Zeer sterke kapitaalpositie gehandhaafd, met een Swiss Solvency Test (SST) ratio van 274% per 1 juli 2022.

Binnen Swiss Re worden de voorlopige claims als gevolg van orkaan Ian geschat op ongeveer 1,3 miljard dollar, wat resulteert in een verwacht netto groepsverlies van ongeveer half  miljard dollar voor het derde kwartaal van 2022. Hoewel de doelstelling van 10% groepsrendement in 2022 waarschijnlijk niet wordt gehaald, vanwege de impact van natuurrampen, de oorlog in Oekraïne en de volatiliteit op de financiële markten, blijft de Groep vertrouwen houden in de vooruitzichten op middellange termijn en zich inzetten voor de rendementsdoelstellingen voor 2024.
 
De bovenstaande schattingen zijn nog onzeker en moeten mogelijk nog worden bijgesteld naarmate het proces van schadeaangifte en -evaluatie vordert.
 
L&H Re en Corporate Solutions blijven op koers om hun doelstellingen voor 2022 te bereiken, namelijk een netto-inkomen van ongeveer 300 miljoen dollar en een gerapporteerde gecombineerde ratio van minder dan 95%. De gerapporteerde en genormaliseerde gecombineerde ratio's van P&C Re werden in het derde kwartaal beïnvloed door een toename van kleine tot middelgrote claims, deels onder invloed van de economische inflatie. 
Als gevolg daarvan is het onwaarschijnlijk dat het bedrijf in 2022 de doelstelling voor de genormaliseerde combined ratio van minder dan 94% zal halen.
 
Swiss Re behoudt zijn zeer sterke kapitaalpositie, met een SST-ratio van 274% per 1 juli 2022. Hierdoor kan Swiss Re winstgevende kansen benutten in een verhardende herverzekeringsmarkt, terwijl het zich blijft inzetten voor zijn prioriteiten op het gebied van kapitaalbeheer. De resultaten van de Groep over het derde kwartaal zullen op 28 oktober 2022 worden bekendgemaakt.
 
 
1 Zie de toelichting bij de beleggersdag van april 2022 voor meer informatie over de doelstellingen voor 2024.
2 Genormaliseerde gecombineerde ratio gaat uit van gemiddelde grote natuurrampverliezen en is exclusief de reserveontwikkeling van voorgaande jaren.
3 Na aftrek van retrocessies en vóór belastingen.
4 Inclusief National Flood Insurance Program (NFIP).
Geplaatst op 20-10-2022

< VorigeVolgende >


Share on: