FvActueel: kansen op de levensverzekeringsmarkt

Op 21 april vanaf 16.30 uur organiseert de Federatie van Assurantieclubs het webinar ‘FvActueel: kansen op de levensverzekeringsmarkt’. Voorzitter van de Federatie, Bert Sonneveld, ontvangt Joke Verbaan, operationeel manager De Hoop, en Alex Erlings, financieel planner bij en eigenaar van MYLA finance.

Levensverzekeringsmarkt
Terugkijkend op de afgelopen jaren zou er geconcludeerd kunnen worden dat er weinig leven in de Nederlandse levensverzekeringsmarkt zit. Het aantal aanbieders is meer dan gehalveerd. De totale premieomzet is enorm afgenomen. Is de branche in ‘run off’?
 
Maar…
Er zijn er ondanks dat ook veel kansen om klanten te helpen en voor – adviseurs en verzekeraars – winstgevende groei. In het KPMG-rapport ‘Life is alive’ van november jl.: “Het is een kwestie van het zien van kansen, begrijpen van behoeften en oplossingen bieden met transparante producten en concepten die aansluiten bij de huidige wensen.”
 
Webinar van de Federatie van Assurantieclubs
Tijdens het webinar wordt een vertaling gemaakt naar de praktijk van levensverzekeringen: welke behoeften hebben klanten die bij een financieel adviseur of planner aankloppen? En vooral: welke drempels zijn er bij klanten die hulp zoeken? De aandacht gaat daarbij uit naar waar je als adviseur op moet letten. Ook wordt gekeken naar de richtingen die interessant zijn om als kantoor in te investeren. 
 
Voor wie?
Dit webinar is met name bedoeld voor financieel adviseurs die actief zijn in de levensverzekeringenmarkt. Maar ook voor adviseurs met schade- of inkomensverzekeringsklanten is het webinar de moeite waard; zeker voor adviseurs met/zonder Wft Vermogen en/of Wft Pensioen die een signaalfunctie (willen) hebben. In een uur weet je wat er speelt in de levensverzekeringsmarkt. En met die kennis kunnen ook zij hun klanten beter helpen met het bepalen van wat hun behoefte precies is.
 
Aan tafel
Joke Verbaan is operationeel manager bij De Hoop. Dat is een herverzekeraar voor levensverzekeraars voor hun klanten met medische aandoeningen zoals kanker, diabetes, overgewicht, hart- en vaatziekten en zeldzame(re) aandoeningen. Door een overlijdensrisicoverzekering (ORV) bij De Hoop onder te brengen, hoeven verzekeraars de financiële risico’s niet zelf te dragen: “Door onze jarenlange ervaring en unieke expertise zorgen wij ervoor dat verzekeraars bijna iedere klant kunnen accepteren.”
 
Alex Erlings is financieel planner en eigenaar van MYLA finance, een organisatie voor hoogwaardige financiële- en fiscale dienstverlening. De ambitie van MYLA finance is om ervoor te zorgen dat de klant financiële rust ervaart. “We zijn er namelijk van overtuigd dat dit direct bijdraagt aan de kwaliteit van leven. Dit doen we door in onze dienstverlening het behalen van uw persoonlijke doelstellingen centraal te stellen.” Alex was FFP-Financieel planner van het jaar 2014. 
 
De ‘dagvoorzitter’ van het webinar is Bert Sonneveld. Hij is voorzitter van de Federatie van Assurantieclubs en heeft brede ervaring in de financiële dienstverlening (Allianz en Akkermans & partners, directeur FFP en de laatste vijf jaar Manager Marketing & Acceptatie bij de Vereende): “Het is een gemiste kans voor financieel adviseurs om klanten in de kou te laten staan met behoeften die mogelijk met een levensverzekering in te vullen zijn. Daarom is dit een mooi onderwerp voor dit webinar."
 
Welkom!
Alle leden van de aangesloten assurantieclubs en alle geïnteresseerden zijn van harte welkom om de uitzending te bekijken. Aan niet-leden wordt gevraagd of de besturen van assurantieclubs hen mogen benaderen met de vraag om lid te worden.
 
De Federatie ziet je graag bij het live webinar.
Lukt dat niet, dan is er ook nog de mogelijkheid om later te kijken via deze pagina.

 
Deze assurantieclubs zijn aangesloten bij de Federatie:
  • Assurantie Club Zeeland (ACZ)
  • EFD Noord
  • FDG (Vereniging voor Financiële Dienstverleners Gelderland)
  • FDON (Vereniging voor Financieel Dienstverleners Oost-Nederland)
  • FiDiB (vereniging voor Financiële Dienstverleners Brabant)
  • FiDiZ (Vereniging van Financiële Dienstverleners Zwolle en Omstreken)
  • GSFD (Gooische Sociëteit Financiële Dienstverlening)
  • LAC Zuid (Limburgse Assurantie Club - Zuid)
  • VPV Rotterdam
 
 
Geplaatst op 26-03-2021

Volgende >


Share on: