Bert Sturkenboom (79), oprichter van Sturkenboom Advocaten overleden

Op 22 oktober jl. is Bert Sturkenboom (79), oprichter van Sturkenboom Advocaten overleden. Ondanks dat Bert zijn pensioengerechtigde leeftijd reeds ruim was gepasseerd, bleef het werk hem boeien.

Na tijdens zijn rechtenstudie heeft hij een aantal jaren gewerkt op de letselschade-afdeling van verzekeringsmaatschappij Zwolsche Algemeene, in 1972 is Bert tot advocaat beëdigd. Zijn advocaat-stage doorliep Bert op het gerenommeerde kantoor Van Doorne te Amsterdam, waar hij in zijn patroon Hessel Bouwman - een autoriteit op het gebied van aansprakelijkheids- en verkeersrecht - geen betere opleider had kunnen wensen. 

In 1976 heeft Bert de stap gewaagd om voor zichzelf te beginnen en een eigen kantoor te openen in Nieuwegein. Met compagnon Jan Bult, die in Culemborg kantoor hield, werd de maatschap Bult & Sturkenboom Advocaten opgericht. Na de pensionering van mr. Bult werd het kantoor omgedoopt in het huidige Sturkenboom Advocaten. Tot op de dag van vandaag heeft Sturkenboom Advocaten zowel een vestiging in Nieuwegein als in Culemborg, waarmee het in beide plaatsen het eerste en oudste advocatenkantoor is.  

Bert heeft zich in zijn lange carrière gespecialiseerd in het verkeers- en verzekeringsrecht, met name letselschadezaken. Hij was een van de leden van het eerste uur van de #LSA, de vereniging van Letselschade Advocaten. Duizenden (letsel)schaden heeft hij tot tevredenheid van alle betrokkenen afgewikkeld. Altijd oplossingsgericht en met het belang van de cliënt voor ogen behandelde Bert zijn zaken. Door zijn uitmuntende juridische kwaliteiten en zijn legendarische taalbeheersing werden de de meeste zaken tot tevredenheid van beide partijen geschikt. Moest er dan tóch geprocedeerd worden, dan gaven de processtukken van Bert vaak de doorslag voor een gunstig oordeel van de rechter. Als patroon heeft Bert zijn kennis en kunde op vele beginnende advocaten kunnen overbrengen. Maar liefst drie voormalig stagiaires zijn na hun opleiding door Bert rechter of raadsheer geworden, hetgeen het kantoor nog altijd tot eer strekt. Zijn deur stond - letterlijk - altijd open. Collega's konden bij Bert altijd terecht voor advies en een luisterend oor, zowel op zakelijk als op privé gebied. Tot aan zijn overlijden is Bert aan het door hem opgerichte kantoor verbonden gebleven. De laatste jaren niet meer als advocaat, maar als adviseur, waarmee hij nog gedurende drie dagen per week een belangrijke bijdrage leverde. 

Bert Sturkenboom zal node gemist worden. Natuurlijk door zijn echtgenote, zijn beide zoons, zijn beide schoondochters en zijn vijf kleinkinderen, maar ook door vrienden, relaties en (oud) cliënten. En niet in het minst door alle medewerkers van Sturkenboom Advocaten, voor wie de deskundigheid, de integriteit en de gezelligheid van Bert een inspiratie zal blijven om het kantoor in zijn geest voort te zetten.
Bron: Sturkenboom Advocaten
Geplaatst op 04-11-2022

< VorigeVolgende >


Share on: