Innovatie: SkyAngels air ambulance gaat PAL-V vliegende auto inzetten

SkyAngels Air Ambulance, een Britse aanbieder van medische spoedtransportdiensten, gaat samenwerken met PAL-V, 's werelds eerste vliegende auto en ontwikkeld in Raamsdonksveer, om hun noodhulp behoeften te ondersteunen.

De liefdadigheidsinstelling erkent de behoefte aan snelle en betrouwbare transportoplossingen om artsen snel naar ziekenhuizen in het hele land te brengen. Met de PAL-V Liberty kan SkyAngels ervoor zorgen dat hun snelle reactieteams snel en veilig ter plaatse zijn, dankzij de unieke mogelijkheid om zowel de weg als de lucht te gebruiken.

David Polo Marks, CEO/Airboss van SkyAngels, toont zich enthousiast over de samenwerking: "Bereik, laadvermogen en bruikbaarheid zijn belangrijke factoren bij het overwegen van een vliegende auto voor onze luchtambulancedienst. De PAL-V Liberty is niet zomaar een vliegtuig en ook niet zomaar een auto - het is beide. Het feit dat het vliegtuig op de weg kan rijden betekent dat het niet beperkt wordt door weersomstandigheden en dat het een auto is die kan vliegen en geen wegen nodig heeft, maakt het een ideale oplossing voor onze behoeften aan noodhulp, vooral in gebieden waar de grondinfrastructuur beperkt is. We zijn blij met PAL-V als partner en kijken ernaar uit om hun unieke technologie in onze operaties te gebruiken."
 
De PAL-V Liberty zal functioneren als een van SkyAngels' snelle interventievoertuigen, waarbij geavanceerde paramedici en artsen gebruik kunnen maken van de unieke mogelijkheden om sneller en efficiënter ter plaatse te komen. De samenwerking is de eerste van een mogelijke grotere order voor het Verenigd Koninkrijk, waarbij SkyAngels investeert in de toekomst van hulpverlening met de PAL-V vliegende auto. 
 
De PAL-V Liberty kan worden gebruikt voor korte vluchten over natuurlijke obstakels, zoals naar het eiland Wright of het eiland Man. Maar hij kan ook worden gebruikt als snelle transfer door het hele land, onafhankelijk van de grote snelwegen en de files. 
 
Robert Dingemanse, CEO van PAL-V: "De reservering van SkyAngels toont hun vertrouwen in ons product, en we kijken uit naar de verdere ontwikkeling van dit partnerschap om de hulpverlening te verbeteren. SkyAngels Air ambulance heeft een unieke use case voor de Liberty, die ons ook helpt de zakelijke en overheidsmarkt te ontwikkelen. Naast rampenbestrijding is het ook een instrument dat kan worden gebruikt voor kustbewaking, grenspatrouille, politie en nog veel meer toepassingen."
 
 
Geplaatst op 09-03-2023

< VorigeVolgende >


Share on: